Uutiset

Työkoneet

Kotimainen Kesla aloittaa sammutusperävaunujen myynnin

Kesla Oyj on tunnettu useista metsäteknologian ja materiaalinkäsittelyn tuotteistaan, yhtenä esimerkkinä traktorin metsäperävaunut. Viime vuosina traktorivarusteiden monikäyttöisyyttä on lisätty ja nyt yritys tuokin markkinoille uuden tulipalojen sammutukseen tarkoitetun perävaunun, jonka myynti alkaa välittömästi.

Uusi perävaunupaketti on palonsammutuslaitteisto, jota voidaan hyödyntää kaikissa isoissa traktoreissa. Se sisältää Kesla-monikäyttöperävaunun, Kesla-kuormaimen ja modernin, erityismuovista valmistetun 10 kuution vesitankin sekä tietenkin kaikki palonsammutukseen tarvittavat lisävarusteet. Palonsammutusperävaunu on varustettu omalla hydrauliikalla, joten se on helppo yhdistää mihin tahansa isompaan maataloustraktoriin.

Joustavaa käyttöä maanteillä ja maastossa

Yhdistelmän pystyy ajamaan perille eli erillistä lavettia ei tarvita, mikä helpottaa palopaikalle siirtymistä. Sammutusperävaunu on varustettu aina vedolla, joko rulla- tai napavedolla, mikä mahdollistaa sujuvan liikkumisen vaikeissakin maastoissa, esimerkiksi metsäpaloalueilla. Loistava yhdistelmä maantie- ja maasto-ominaisuuksia lisää joustavuutta ja parantaa hankinnan kannattavuutta. Kesla-sammutusperävaunu on varustettu kahdella vesitykillä. Toinen niistä on kuormaimen puomissa ja toinen vaunun takana. Kuormaimen puomissa oleva vesitykki yltää jopa 30 metriin ja se on helppo suunnata tarkasti palopesäkkeeseen.

Kuormaimen ulottuman ansiosta vesitankki on mahdollista täyttää vesijohtoverkoston lisäksi luonnon vesilähteistä, kuten jokiuomista, järvistä tai vaikka isoista ojista. Tämä on iso plussa, kun palopaikka sijaitsee kaukana asutuksesta tai tieverkostosta. Sammutusperävaunun käyttöön tarvitaan vain yksi henkilö. Sama henkilö ajaa traktoria ja ohjaa vesitykkien toimintaa traktorin hytistä käsin.

Sammutusperävaunu on erillinen moduuli, joka voidaan irrottaa helposti perävaunurakenteesta. Irrottamisen jälkeen vaunuun voidaan kiinnittää metsäperävaunuista tutut pankot, jolloin vaunua ja kuormainta voidaan käyttää perinteisiin metsätöihin.

Sammutusperävaunukonsepti esiteltiin syyskuun puolessa välissä YouTube-kanavalla julkaistussa videossa (yllä). Tuote on herättänyt runsasta kiinnostusta ja kyselyitä ympäri maailman. Sammutusperävaunu on nyt tuotantovalmis. Myynti alkaa heti ja ensimmäisten tuotteiden odotetaan valmistuvan tehtaalta helmikuussa 2022.

Kesla-sammutusperävaunu on yhden miehen operoitava palontorjuntayksikkö, jolla voi liikkua niin maastossa kuin maantiellä.


Lue seuraavaksi