Uutiset

Kuljetuskalusto

Sähköinen ohjaus yleistyy myös avohallintalaitteissa

Kesla avonosturi

Sähköinen ohjaus on yleistynyt autonostureissa, ja esimerkiksi Keslalla Pohjoismaihin menevistä nostureista tilataan jo puolet sähköisellä ohjauksella. Sähköistä ohjausta on perinteisesti ollut saatavana hytillisiin nostureihin, mutta Kesla tarjoaa sitä myös avohallintalaitteisiin.

Avohallintalaitteiden sähköinen ohjaus perustuu KESLA proC -ohjausjärjestelmään

Keslan avohallintalaitteisiin tarjoama sähköinen ohjausjärjestelmä perustuu yrityksen itse tuottamaan KESLA proC sähköiseen ohjausjärjestelmään. Kesla tarjoaa ohjaustavaksi joko kahta maksijoystickiä tai vaihtoehtoisesti kahta maksijoystickiä kahdella polkimella. Myös näiden kahden vaihtoehdon yhdistäminen samaan nosturiin onnistuu vaivatta.

Ohjaukseen käytetään vain korkean IP-luokituksen omaavia ohjaimia, sillä ne altistuvat luonnollisesti kosteudelle avohallintalaitteessa.

Sähköisen ohjauksen pariksi tuleva avohallintalaite on muokattu vastaamaan tekniikan tarpeita, mutta toki siinä on käytännön parannuksiakin, kuten erinomaiset portaat ja tyylikäs musta väri.

Sähköinen ohjaus avohallintalaitteella on saatavilla KESLA-nosturimalliston suorapuomisiin 2112, 2115 ja 2117-tuoteperheisiin sekä uusiin 2212Z, 2214Z ja 2217Z-tuoteperheiden nostureihin.

Sähköisen ohjauksen edut

Avohallintalaitetta käytetään yleensä nostureissa, joiden käyttö ei ole jatkuvaa tai alueilla, joissa ilmasto-olosuhteet ovat Pohjoismaita suotuisemmat. Avohallintalaitteiden ohjaus on ollut tähän saakka aina mekaaninen. Vihdoin tarjolla oleva sähköinen ohjausjärjestelmä tarjoaa avohallintalaitteen käyttäjälle helpotusta, sillä se on miellyttävä ja ergonominen käyttää, sillä ohjausliikkeet ovat kevyitä ja liikkeitä voidaan säätää hyvinkin tarkkaan ja tarvittaessa tallentaa ne jopa kuljettajakohtaisesti.Lue seuraavaksi