Uutiset

Työkoneet

Konevaroselle uudet toimitilat

Keminmaalla toimivalle Konevaronen Oy:lle on valmistunut viime vuoden loppupuoliskolla uudet 580 neliön toimitilat Jäämerentien ja Torniontien risteykseen. Paikka on sijainniltaan erinomainen. Samalla 7700 neliön tontilla on myös vanhempi, vuonna 2007 valmistunut 180 neliön halli, joka toimii nyt pesuhallina.

Konevaronen Oy:n omistajalla, Ilpo Varosella, tuli marraskuun 5. päivänä täyteen 30 vuotta yrittäjänä. Varonen valittiin myös Keminmaan vuoden 2013 yrittäjäksi, mikä osaltaan kruunasi pitkän yrittäjäuran. Konevaronen Oy työllistää yrittäjän itsensä lisäksi hänen vaimonsa ja vanhemman tyttärensä sekä kaksi koneenkuljettajaa ja kaksi huoltomiestä.

Uudet 580 neliön toimitilat käsittävät neljä erillistä nosto-ovellista tilaa, joissa huolletaan ja varustellaan myytävät koneet. Lisäksi rakennuksessa on asianmukaiset ja tyylikkäät toimisto-, sosiaali- ja edustustilat.

Kuvassa asentaja Kari Monto vaihtamassa imusarjan tiivistettä Volvon pyöräkuormaimeen.

Pääosin Konevarosen myymät pyöräkuormaimet ja kaivukoneet ovat Volvoja, kuormaimet kokoluokassa L50-180 ja kaivukoneet vastaavasti EC/EW160-290. Toki muitakin merkkejä tulee vaihdossa. Myös pakettiautoja Varonen maahantuo ja myy muun myynnin ohessa sekä erilaisia koneita ja kuorma-autoja asiakkaiden lukuun.

Tänä päivänä Konevaroselle tulee Euroopasta keskimäärin kone per viikko, joten kauppaa tehdään kovasti. Vaihdossakin Varonen ottaa melkein mitä vain, autoista tykkeihin, kunhan hinta on kohdallaan.

Autoharrastus on Varosen perheessä lähellä sydäntä. Uudesta hallista löytyy muun muassa pari näyttely-Mustangia ja yksi Nissan Skyline GT-R.

Miika Nyrö

Lue seuraavaksi