Uutiset

Työkoneet

Koneunionille 15 uutta Takeuchi-kaivukonetta vuokrakalustoon

Maanlaajuisesti konevuokrausta harjoittavan oululaisen Koneunionin konetarjonta täydentyy 15 Takeuchi-kaivukoneella. Yrityksellä on hyviä kokemuksia merkistä, mikä kannusti valintaan, kun eteen tuli isomman konemäärän hankinta kerralla. Kyseessä on Takeuchia maahantuovan ja jälleenmyyvän Honka Tradingin yksi suurimmista kertakaupoista kautta aikojen.

Konevalmistajien viivästyneet konetoimitukset ovat avittaneet viime aikoina konevuokraamoiden toimintaa. Koneunionilta kerrotaan, että menneenä kesänä jouduttiin välillä myymään jopa ”ei oota” kovan kysynnän johdosta. Varsinkin kaivukoneet viihtyivät hyvin työmailla.

Koneunionilla on tällä hetkellä parisensataa ajettavaa työkonetta vuokrattavana. Kuluvana vuonna määrä on kasvanut 40:llä ja lisää on edelleen tulossa. Finnmetkossa käteltiin Honka Tradingin Antti Forman kanssa 15 Takeuchi-kaivukoneen kauppa. Ensimmäinen kone tästä erästä on jo saatu vuokra-arsenaaliin. Loput koneet toimitetaan ensi vuoden toukokuuhun mennessä.

Koneunion on tilannut Honka Tradingiltä 15 kappaletta erikokoisia Takeuchi-kaivukoneita. Kaupan myötä Koneunionin Takeuchi-vuokrakaivukoneiden määrä nousee yli kahdenkymmenen. Kaupan ensimmäinen kone, Takeuchi TB2150R saatiin jo ajoon (kuvassa). Loput 14 saadaan riviin ensi toukokuuhun mennessä. Tässä ollaan Kempeleen uudella toimipisteellä.

Maarakennukseen ja kiinteistönhoitoon

Koneunionin kuluvan vuoden konetäydennykset pitävät sisällään lähinnä maarakennuksen, kiinteistöhuollon ja maatalouden koneita, kuten kaivukoneita, pyöräkuormaajia, traktoreita ja valssijyriä. Vuokrattavia tärylätkiäkin on tullut tänä vuonna lisää reilut sata kappaletta. Koneunionilla on toimipisteet Oulussa, Kempeleellä ja Helsingissä. Keväällä avautuu uusi toimipiste Juvanmalmille Espooseen, kehäkolmosen varteen.

Koneunionin Markus Myllyojan mukaan vuokrakalusto on vuokrattavissa ympäri koko maan. Esimerkiksi tulevan talven aurauskalustoa on jo ensimmäiset toimitettu. Aurauskalustoa menee talven töihin aina Helsingistä Äkäslompoloon. Myllyojan mukaan yritys on kasvanut vahvasti kuluvana vuonna ja lisähankinnoilla haetaan kasvua ensivuodellekin.

Markus Myllyojan mukaan luotto Takeuchin koneisiin on syntynyt kokemuksen kautta. Ensin tuli yksi, sitten viisi ja nyt 15 koneen erä on tilattuna. Päällimmäisenä pyrkimyksenä on tarjota vuokra-asiakkaille helppokäyttöisiä ja luotettavia työkoneita.

Luottoa Takeuchiin

Koneunionin kaivukonetarjonnassa on ollut yksi Takeuchin kuuden tonnin minikaivukone vuokrattavana jo muutaman vuoden. Hyvät kokemukset siitä poikivat uuden kaupan. Se konkretisoitui aiemmin tänä vuonna toimitettuihin viiteen saman merkkiseen ja kokoiseen kaivukoneeseen. Lyhytperäinen Takeuchi TB257FR on ollut suosittu kone etenkin rakennusten ympärillä tehtävissä salaojahommissa sivusiirrolla varustetun puomirakenteensa johdosta. Ja hyvät kokemukset taas näistä viidestä uudesta Takeuchista johtivat uuden, entistä suuremman kone-erän tilaamiseen.

”Toimitusajat pitivät ja hinta-laatusuhde kohtaa. Myös huoltojen hinnat ovat järkevällä tasolla. Siinä seikkoja merkin lisäämiseen tarjonnassamme”, sanoo Myllyoja. Uuden 15 koneen kaupassa kuusitonnisia tulee lisää neljä sekä myös lyhytperäisiä neljän tonnin koneita seitsemän kappaletta. Lisäksi uusi tilaus sisältää kaksi kahdeksan tonnin ja kaksi 15 tonnin Takeuchi-kaivukonetta.
Honka Tradingin myyntipäällikkö Antti Forma haluaa välittää vielä näin lehdenkin välityksellä Koneunionille kiitokset luottamuksesta.

Koneunionin yli kolmen tonnin kaivukoneiden vuokrapakettiin kuuluu aina kallistuva kauhanpyörittäjä ja erilaisia työlaitteita tarpeen mukaan. Myös kuljetukset hoituvat Koneunionin toimesta.

Soveltuu hyvin vuokrakäyttöön

Myllyojan mielestä Takeuchin kaivukoneet soveltuvat hyvin vuokrakäyttöön. Ne eivät hänen mukaansa sisällä kaikkia mahdollisia hienouksia, mutta kaikki tarpeellinen löytyy. Vuokrakäytössä on oleellista koneen helppo käyttöönotto ja käytettävyys. Kiitosta on tullut myös Takeuchien suorituskyvystä, voimaa on kuulemma tarjolla yllättävän paljon.

Koneunionin kaikissa yli kolmen tonnin kaivukoneissa on aina mukana kallistuva kauhanpyörittäjä. Yli kahdeksantonnisissa on lisäksi vielä pihtivarustus. Tilanteen mukaan koneen saa vuokralle myös ilman kauhanpyörittäjää.

Kaivukoneiden lisäksi Koneunionilta löytyy erilaisia työlaitteita puomin päähän, tietenkin erilaisia kauhoja, mutta myös kouria, iskuvasaroita, piikkejä ja harjoja. Koneunion hoitaa tarvittaessa koneiden toimitukset työmaalle ja pois sekä myös koneiden huollot. Asiakkaalle jää näin vuokrauksen aikana huolehdittavaksi vain polttoaineen tankkaus. Ensi kesänä vahvuudessa on siis jo yli 20 Takeuchin kaivukonetta. Varauksia voi kuulemma nyt jo ryhtyä tekemään saatavuuden varmistamiseksi.
Lopuksi Myllyoja muistuttaa lähestyvästä talvesta. Talvikunnossapitoon on vielä joitakin vapaita koneita.
”Kannattaa siis tiedustella lumityökaluja tulevaan talveen”, kehottaa Myllyoja lopuksi.Lue seuraavaksi