Uutiset

Työkoneet

Konekesko vahvistaa varaosa- ja huoltoverkostoaan

Aikaisemmin varaosien myynti on hoidettu keskitetysti Vantaalta ja Tampereelta. Maarakennus- ja ympäristökoneiden kuusi uutta vara-osapistettä ovat aikaisemmin myyneet vain maatalouskoneiden vara-osia, mutta nyt pisteisiin siirretään myös maarakennus- ja ympäristö-konevaraosienmyynti. Muutoksen johdosta Konekesko palvelee asiakkaitaan kahdeksassa varaosapisteessä ympäri Suomea.

Konekeskon varaosamyynnissä toimii nyt 20 henkeä ja hankinnassa seitsemän. Varaosien verkkokauppa palvelee sopimushuoltajia ja jälleenmyyjiä.

–Tällä uudella konseptilla saamme maarakennus- ja ympäristökoneasiakkaiden käyttöön kuusi palvelu-pistettä lisää palvelemaan varaosa-asioissa. Ennen palvelimme asiakkaitamme vain kahdessa palvelupisteessä ja tällä muutoksella vahvistamme merkittävästi varaosatoimintojamme ja pystymme palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin, kertoo jälkimarkkinointijohtaja Kari Rautanen.

Tulevaisuudessa myös Baltian maatalous-, maarakennus- ja ympäristökoneiden varaosatoimintojen hallinta hoidetaan keskitetysti Vantaalta. Myös kaikkien neljän maan varaosien keskusvarasto sijaitsee Vantaalla.

–Neljän maan yhteinen keskusvarasto mahdollistaa entistä kattavamman tuotevalikoiman varastossa. Keskittämällä varaosatoiminnot kasvatamme myös volyymia ja pystymme keskitetysti hankkimaan ja sitä kautta tarjoamaan osia entistä edullisemmin asiakkaillemme, valottaa varaosapäällikkö Mika Lind-ström. Tällä hetkellä Vantaan keskusvarastosta löytyy hyllyistä yli 5000 nimikettä ja määrä kasvaa yhdistymisen edetessä, kertoo varaosapäällikkö Mika Lindström

Maarakennus- ja ympäristökoneiden ja maatalouskoneiden huoltopalvelut yhdistyvät

Konekeskolla on nykyään yhteinen huoltoverkosto, joka kattaa niin maatalous- kuin maarakennus- ja ympäristökoneidenkin huolto- ja korjaamopalvelut. Sopimushuollot mukaan lukien Konekeskon huoltoverkostossa on kaikkiaan 140 toimipistettä asiakkaiden käytössä.
Konekeskon kuusi omaa huoltokorjaamoa ovat erikoisvarusteltuja vaativiin ja laajoihin toimenpiteisiin. Omissa pisteissä hoidetaan uusien koneiden varustelut sekä määräaikaishuollot ja muut korjaamotyöt.

Myös kattava sopimushuoltoverkosto yhdistyy palvelemaan kaikkia asiakasryhmiä. Yksittäiset sopimushuoltopisteet ovat vielä erikoistuneet tiettyihin tuoteryhmiin ja merkkeihin, mutta palvelevat näin entistä isompaa asiakasryhmää ja kasvattavat omaa toimintaansa.
Suomen jälkimarkkinointipalveluissa toimii kaikkiaan 65 henkilöä ja Baltiassa 95 henkilöä. Tämän lisäksi kaikissa maissa toimii laaja sopimushuoltajaverkosto. Teknisessä palvelussa toimii seitsemän henkilöä, jotka hoitavat vaativimmat tekniset asiat sekä avustavat ja kouluttavat niin omaa- ja sopimushuoltoverkostoa.

–Yhdistämällä molempien asiakasryhmien jälkimarkkinointipalveluita pystymme tehostamaan toimintaamme, parantamaan palveluidemme saatavuutta ja sitä kautta tarjoamaan asiakkaillemme entistä kattavammat huolto- ja korjaamopalvelut, kertoo huoltopäällikkö Arto Himanen.

Lue seuraavaksi