Uutiset

Työkoneet

Konecranesilta kaksi satamanosturia pienentämään hiilijalanjälkeä Floridassa

Alansa johtajiin lukeutuva pohjoisamerikkalainen terminaaliyritys LOGISTEC USA Inc. (LOGISTEC) on tilannut Konecranesilta kaksi uutta, ekotehokasta kuudennen sukupolven siirrettävää Gottwald-satamanosturia Port of Manatee ‑sataman terminaaliinsa, Floridan Tampa Bayhin Yhdysvalloissa. Elokuussa kirjatun tilauksen nosturit toimitetaan asiakkaalle vuoden 2022 helmikuussa.

LOGISTEC ylläpitää 80 terminaalia 54 satamassa Pohjois-Amerikassa. Yritys käsittelee monipuolista rahtia, ja yrityksen Port of Manatee ‑sataman terminaalissa käsitellään pääasiassa kontteja, lavoja, terästä ja kappaletavaraa. Yritys on panostanut sataman toimintaan ja odottaa konttiliikenteen määrän kasvavan sen myötä.

”Kun saamme alansa johtajiin lukeutuvalta Konecranesilta kaksi uutta sähkökäyttöistä nosturia, voimme palvella asiakkaitamme ympäristöystävällisesti. Rahdin käsittelykalustoon lisättävät uudet ratkaisut tukevat hyvin pyrkimyksiämme pienentää hiilijalanjälkeämme satamissa ja ne edistävät Green Marine ‑hankkeitamme. Tämä on loistava uutinen sekä asiakkaillemme, yhteisöllemme ja Port Manateen ympäristölle”, kertoo LOGISTEC USA Inc.:n toimitusjohtaja Rodney Corrigan.

”Vuonna 2021 tulee kuluneeksi 50 vuotta siitä, kun Konecranes aloitti toimintansa Amerikassa, ja LOGISTECin tilaus on hyvä esimerkki Konecranesin pitkien kumppanuuksien vahvuudesta alueella”, kertoo Konecranesin Pohjois- ja Etelä-Amerikan satamaratkaisujen myyntipäällikkö Alan Garcia.

”Tilaus on myös selkeä osoitus siitä, että uudet kuudennen sukupolven nosturimme täyttävät markkinoiden odotukset, sillä ne tarjoavat huippusuorituskykyä ja luotettavuutta, pienentävät polttoainekustannuksia sekä vähentävät päästöjä.”

Tilatut kaksi uutta kuudennen sukupolven nosturia ovat siirrettäviä Konecranes Gottwald ESP.7 ‑satamanostureita, joilla on jopa 51 metrin toimintasäde ja 125 tonnin nostokapasiteetti. Nosturit ovat terminaalissa jo käytössä olevien kahden viidennen sukupolven nosturin luontevia seuraajia. Uusissa nostureissa on korkeampi torniohjaamo, joka parantaa näkyvyyttä satamassa oleviin aluksiin, tehostaa nostokapasiteettia sekä lastin käsittelyä ja mahdollistaa korkeamman luokituksen.

Tämä kaksinkertaistaa valmistajan mukaan nosturien käyttöiän konttien käsittelyssä. Nosturien sisäinen käyttökoneisto on Yhdysvaltain ympäristönsuojeluviraston (EPA) 4-tason tiukkojen standardien mukainen. Älykkäässä hybridikäyttölaitteessa on dieselmoottorin lisäksi optimoitu polttoaineenkulutus ja ultrakondensaattori. Näin nostureita voidaan käyttää sekä ympäristöystävällisesti että huipputehokkaasti.

Vahva asiakaslähtöisyys sekä sitoutuminen liiketoiminnan kasvuun ja jatkuvaan kehittämiseen tekevät Konecranesista nostolaitealan johtajan. Konecranes investoi myös digitalisaatioon ja teknologiaan, sekä materiaalivirtoja tehostaviin ratkaisuihin, jotka vähentävät hiilidioksidipäästöjä ja edistävät kiertotaloutta ja turvallisuutta.


Lue seuraavaksi