Uutiset

Työkoneet

Komatsu yritysostoksilla

Japanilainen maarakennuskonevalmistaja Komatsu Ltd on ostanut amerikkalaisen kaivoskoneita ja -laitteita valmistavan Joy Globalin. Jättikaupan arvoksi ilmoitetaan 2,9 miljardia dollaria eli 2,6 miljardia euroa. Kyseessä on Komatsun suurin koskaan tekemä yrityskauppa. Näin Komatsu vahvistaa asemaansa kaivoskoneiden valmistajana. Kauppa vahvistuu kokonaisuudessaan vuoden 2017 puoliväliin mennessä.

Joy Global valmistaa kaivosteollisuuden koneita ja laitteita sekä maanpäälliseen että maan alla tapahtuvaan kaivostoimintaan. Sen liikevaihto on 2,87 miljardia euroa. Komatsu valmistaa pelkästään maanpäälliseen lastaukseen ja kuljetukseen kaivukoneita, pyöräkuormaajia ja kiviautoja, joten nyt tuotevalikoima kasvaa.

Komatsun mukaan kaivossektori on ollut kovasti laskevassa suhdanteessa, mutta pitkällä aikavälillä liiketoiminnan uskotaan kasvavan.

”Taloudellisuuteen tähtäävä kaivosten uudistaminen tulee suosimaan yhä suurempia ja tehokkaampia yksiköitä kaivoksilla sekä maan alla että pinnalla”, uskotaan Komatsun tiedotteessa. Joy Globain osakkeiden hinta on ollut jälleen kasvusuunnassa, mutta on silti vain puolet siitä, mitä vuoden 2015 alussa. 

Komatsu rahoitaa kaupan olemassa olevalla pääomallaan ja pankkilainoilla.

https://www.youtube.com/watch?v=59aGt0dgRDc

Lue seuraavaksi