Uutiset

Työkoneet

Komatsu PC390HRD‐11 – purkukoneihin täydennystä

PC390HRD‐11 on uusin lisäys Komatsun raskaiden purkukoneiden sarjaan. Se voidaan valmistajan mukaan rakentaa moneen eri käyttötarkoitukseen sopivaksi. Uusi, 46-62 tonnia painava Komatsu nostaa 2,5 tonnia painavan työkalun aina 26 metriin saakka. Neljän tonnin painoinen purkutyölaite nousee sekin 15,5 metriin asti.

Uusi konstruktio on suunniteltu korvaamaan purkutyömaalta useampia koneita ja toteutuksessa on käytetty hyväksi asiakaspalautetta. Suunnittelu ja myös koneen rakentaminen tehtiin Komatsun Englannin tehtaalla Newcastlessa. Siellä rakennetaan tietenkin myös perusversiota samasta koneesta.

”Yksi asiakaspalautteena saatu pyyntö oli tehdä kone, joka on mahdollisimman helposti ja nopeasti siirrettävissä työmaalta toiselle. Niinpä tavoitteemme oli pitää koko konstruktio mahdollisimman kompaktina ja kevyenä, kestävyydestä tinkimättä”, kerrotaan Komatsulta.

Hyvä työskentelyvakaus saavutetaan mekaanisesti levitettävän alavaunun avulla. Komatsun mukaan sen maksimi tuentaleveys on paljon leveämpi kuin astetta pienemmän mallissa PC350LC-8 HRD. Optiona saa myös hydraulisesti hoidettavan alavunun leveyssäädön. Maksimi kuljetusleveys jää alle kolmen metrin, kun alavaunu on kapeimmillaan. Uudesta kamerajärjestelmästä saadaan varsin kattava sijoittamalla useita kameroita puomiin ja varsinaiseen peruskoneeseen. Tämä lisää turvallisuutta. Purkukoneen kuormituksesta kertova näyttöpaneli on uusi. Se pitää kuljettajan ajan tasalla noston raja-arvoista ym.

Uuden purkukoneen Komatsu PC390HRD‐11 varsinainen lanseeraus tapahtui toukokuussa tänä vuonna. Sen saama huomio ja palaute ovat olleet Komatsun mukaan erinomaisia. Uusi purkukone on jo palkittu muutamien purku-urakoitsijoiden yhdistysten toimesta, muun muassa Ranskassa.

”Kaikki tässä projetissa mukana olleet ihmiset ovat iloisia, että heidän työnsä hedelmä on huomattu. Komatsun uusi purkukone on suunniteltu, kehitetty ja rakennettu kokonaan Englannissa, joten on mukava huomata sen saaneen runsaasti huomiota läpi koko Euroopan”, kertoo purkukoneiden suunnittelusta vastaava johtaja Stuart Blackham.

”Tähän koneeseen asetetut odotukset ovat täytetty ja saatu palaute on ollut erinomaista. Olemme alusta asti rakentaneet kaivukoneistamme markkinoiden parhaita erikoisversioita ja sama suuntaus jatkuu tulevaisuudessakin”, lisää purkukoneiden Euroopan johtaja Simon Saunders.

Suomeen Komatsu-maarakennuskoneet tuo Suomen Rakennuskone Oy.

Lue seuraavaksi