Uutiset

Työkoneet

Kelluvat saaret pois kelluvalla kaivukoneella

Keski-Suomen ravirata Oy haki jo syksyllä 2010 lupaa hävittää Killerjärvessä olevat saarekkeet. Viivästymistä aiheutti naurulokin luokitteleminen tarkkailua vaativaksi lajiksi. Se ei kuitenkaan ole varsinaisesti uhanalainen laji, joten lupa saatiin saarekkeiden poistamiseen. Byrokratia kesti reilun vuoden ja lupa ruoppaukseen saatiin viime joulukuun alussa.

Naurulokkiyhdyskunnan pesimispaikkanaan pitämät saarekkeet muodostuvat pääosin eloperäisestä aineesta ja niiden arvellaan saaneen alkunsa järven suopohjasta nousseesta turpeesta. Toinen saarista kasvoi pääasiassa yli kaksimetristä järviruokoa ja puolimetrisen kasvien juurakoista sekä eloperäisestä aineksesta koostuvan kuntan alla oli vesi. Toisessa saarekkeessa oli monipuolisempi lajisto, pääosin pajua ja ruohovartisia kasveja, ja sen alla oli vastaavan kuntan alla usean metrin mutakerros. Killerjärvi on syvimmillään seitsemän metriä syvä ja lautat ovat ajelehtineet ympäri järveä.

BigFloat tuli apuun

Haasteellisen ruoppauksen toteutukseen löytyi ratkaisu kelluvasta kaivukoneesta. Tammikuun 10. päivä BigFloat- kaivukone aloitti lauttojen ruoppauksen Killerjärvellä. ELY-keskus edellytti, että työ pitää tehdä pesimäajan 15.3.–31.8. ulkopuolella, joten työ oli tehtävä talviaikana. Vedessä tehtävä kaivutyö pakkasella tekee haasteensa kalustolle, mutta ei kuitenkaan ole este. Kone oli ajettu edellisenä päivänä lautalle ja -10 asteen pakkanen oli luonnollisesti jäädyttänyt telastoon jääneen veden. Kone oli ajettu mahdollisimman korkealle kohdalle, joten suurimmat vedet olivat valuneet pois ja pienen verryttelyn jälkeen liikkuminen alkoi sujua.

Myyntipäällikkö Tuomo Lehtovirta Remu Oy:stä kertoo, että kelluvan kaivukoneen käyttö talvella ei ole poikkeuksellista. ”Talvista telojen jäätymisongelmaa voidaan ehkäistä myös ruiskuttamalla teloille ympäristöystävällistä glykolia. Sopivissa paikoissa käytetään myös lämmitystä pitämään telasto sulana. Jäätyminen ei sinällään tuota ongelmia ponttonien suhteen. Ponttoneissa on kuusi erillistä osastoa, joten yksittäisen osaston vahingoittuminen ei upota BigFloatia. Ponttonit tarkastetaan silmämääräisesti pari kertaa vuodessa ja kertyneen kondenssiveden voi poistaa paineilmalla ilmaventtiileiden avulla.”

Killerissä käytetty kaivukone oli keskikokoinen, 14 tonnin kaivukoneeseen rakennettu ratkaisu. Tätä isompi malli on 21 tonnin koneelle ja uusin pieni malli on tarkoitettu 7-8 tonnin kaivukoneille. Kauha oli 600-litrainen, joka on suunniteltu ruoppausta ajatellen. Rakenteeltaan kauha on kevyt ja siinä on tarpeelliset vedenpoistoreiät. Puomi on kaivukoneessa pitkää mallia, jollainen on tarpeen ruoppaustöissä.

Suurin osa BigFloateista lähtee maailmalle, niin tämäkin yksilö. ”Koeajamme koneet ennen niiden toimittamista asiakkaille ja tämä työ tehdään koeajon merkeissä”, kertoo Lehtovirta. ”Tämän yksilön tuleva kotimaa on Ranska.”

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi