Uutiset

Työkoneet

Keep On Rockin’

Kivipäivien kohokohta nähtiin kello 11, jolloin esiteltiin juhlallisin menoin uusi laite: Sandvik WH440E eli tela-alustainen jälkimurskausyksikkö. Ensimmäinen laite luovutettiin T. Maijala Oy:lle, jonka murskauspäällikkö Rauno Käyräkangas kertoi, että laite on odotettu lisä Sandvikin tarjontaan. WH440E on suunniteltu asiakkaiden toiveet tarkasti huomioiden ja muun muassa siksi yksikkö on sähkökäyttöinen.

Murskausprosessi on laitteessa ainutlaatuinen, sillä esiseulalta johdetaan isommat kivet suoraan murskaimeen, ja tämä vähentää pääseulan kuormaa ja kulumista. Erikoista laitteessa on myös banaaniseula, joka on uutta mobiililaitoksissa. Sen rakenteen vuoksi saavutetaan maksimoitu seulontatulos. WH440E:n pääsuunnittelijana on toiminut Sandvikin Veijo Westerholm, jolla on vuosikymmenten kokemus laitesuunnitelusta.

Tapahtumassa kilistettiin myös toinen WH440E kauppa – Sandvikin Juuso Aalto ja JJ Kaivin ja Kallio Oy:n Jarno Virtanen kättelivät laitekaupan eli JJ Kaivin ja Kallio Oy:n laitekantaa tulee täydentämään uusi Sandvik-laite.

Kättelyssä Sandvik DC125R

Kivipäivillä luovutettiin myös yksi poralaite asiakkaalle, Sandvik DC125R Varkauden Louhinta Oy:lle. Sandvik DC125R on saanut lukuisan joukon uudistuksia. Hemmo Ruusuvuori Sandvikilta kertoi, että uutta ei ole pelkät katteet, vaan tekniikka on uudistunut kokonaisvaltaisesti. Monia uudistuksia on tehty moottoriin ja sen ympärillä olevaan tekniikkaan, joilla saadaan polttoainetaloutta entistä parempaan malliin. Uutta ovat lisäksi muun muassa entistä isommat ajomoottorit ja uusi pölynkeräin.

Tämä laite on kokonaan radio-ohjattu, sekä siirto että poraus. Varkauden Louhinta on tehnyt kaupat kolmesta DC125R poralaitteesta. Tämän kunniaksi Kivipäivillä maljaa nostivat Heikki ja Sami Thil Varkauden Louhinnalta ja Markku Saikkonen Sandvikilta. ”Sandvikin laitteet ovat tuttuja ja meillä on Sandvikin kanssa pitkä ja toimiva yhteistyö”, kertoi Heikki Thil. Poralaite lähti Kivipäiviltä pääkaupunkiseudun urakoille.

Paljon muutakin

Kivipäivillä esiteltiin myös UJ440i esimurskausyksikkö, jonka edut ovat sen tehokkuus, polttoainetaloudellisuus ja siirrettävyys. Seulontayksiköistä esiteltiin tela-alustainen QA331 seulontayksikkö, jossa yhdistyy suuri kapasiteetti liikuteltavuuteen. Kivipäivillä oli esillä lisäksi tunnelijumbo DT1130i, poralaite DX780 ja pulttari DS410-C.

Tapahtumassa oli mahdollisuus tutustua Sandvikin kattaviin jälkimarkkinapalveluihin. Esittelyssä olivat mm. porakalustot, kulutusosat, kuljetinkomponentit sekä huoltopalvelut. Uudet huoltopisteet Vantaalla ja Kajaanissa saivat kiitosta, koska asiakkaat arvostavat että palvelu on saatavilla läheltä.

Kivipäivillä oli mukana useita Sandvikin yhteistyökumppaneita esittelemässä tuotetarjontaansa: Marakon, Forcit, Volvo, Dynaset, YTM-Industrial, Geneset, Finncont, Nokian Renkaat sekä rahoitusyhtiö Pohjola.

Kivipäiviä vietettiin teemalla Keep On Rockin’ ja tapahtumassa kuultiinkin rockia ja jaossa oli kivimiehille rock-lippiksiä. Valvova rakennusmestari Harjakainen viihdytti yleisöä puolen päivän aikaan hauskalla showllaan, ja keräsi huoltohallin täyteen väkeä. Kivimiehiä saapui tapahtumaan ympäri Suomea ja Kivipäivät keräsikin tänä vuonna ennätysyleisön.

JK

Lue seuraavaksi