Uutiset

Työkoneet

Katukarhu VT 7.0 on itse tehty tiehöylä

Neljä New Holland -tiehöylää omistava Veli Tölli (Katu-Karhu Oy) unelmoi pitkään kunnostavansa pääasiassa pihamaalla västäräkin pesän suojana lojuvan Nalle-tiehöylän uuteen kukoistukseensa. Viime vuoden keväällä projekti aloitetiin purkamalla Vammas RG6 -runko Valmet 502 -traktorin päältä. Valmet sai siirtyä eläkkeelle ja tilalle hankittiin Itä-Suomesta Kubota 5700 -traktori. Nyt uusittu höylä on ollut ajossa jo reilun kuukauden.

”Tutkimme useita erimerkkisiä traktoreita, mutta Kubota sopi Nallen rungon sisään just eikä melkein. Matka taka-akselin keskeltä nokkamaskiin oli se tärkein mitta ja Kubotassa se toteutui”, toteavat Tölli ja itse rakentamisesta vastannut Juha Ylikotila Helsingin Konehuolto Oy:stä.

”Mitään budjettia projektille ei ollut, vaan hankimme osat ja komponentit toimintavarmuutta ja laatua silmälläpitäen. Höylä on täysin nykyaikainen ja hyvin varusteltu.  Siinä ovat laserlaitteet sekä terän kallistusautomatiikka. Kubotassa ihastuin laajaan lasipintaan. Ohjaamosta näkee joka suuntaan”, lisää Tölli.

Oheisessa videossa tiehöylää ajaa Velin 17-vuotias poika Elia. Kellokoskella oli tekeillä täysin vaateriin tasoitettava koripallokenttä.

”Tämä höylä soveltuu matalan rakenteensa ansiosta halleihin sisälle, parkkihallien pohjien kunnostukseen ym.  Olemme Juhan kanssa valmiita rakentamaan näitä höyliä muillekin, mikäli vanhoja koneita nurkista löytyy. Tähän projektiin kului yli 450 tuntia, mutta seuraava syntynee nopeammin”, päättää Tölli.

Lue myös: Katu-Karhu Oy höylää kesät talvet.

Lue höylän rakennusprojektista tarkemmin tulevasta Konepörsistä 11/2013 (ilmestyy 7.11.) tai Lehtiluukusta.

Lue seuraavaksi