Uutiset

Työkoneet

Kallistuvat kauhanpyörittäjät 2020 – Steelwrist

Lähestyimme kallistuvien kauhanpyörittäjien edustajia seuraavilla kysymyksillä koostettamme varten:

  • Mikä on mallistonne kattavuus tällä hetkellä? Kuinka monta mallia ja minkä kokoluokan peruskoneisiin? Mikä on suurin malli?
  • Valmistusmaa?
  • Minkä kokoluokan mallit ovat suosituimpia/myydyimpiä tällä hetkellä?
  • Onko tulossa uusia malleja tälle kaudelle? (Kesä 2020)
  • Mitä seikkoja uusissa malleissa on paranneltu? Mihin on kiinnitetty huomiota?
  • Mikä on huoltoverkoston/varaosapalvelujen kattavuus tällä hetkellä?
  • Sopivuus 3D-järjestelmiin?
  • Lisähydrauliikan läpivientimahdollisuus?
  • Etähallintamahdollisuus? -liitettävyys?
  • Muutoksia yritystoiminnassa? Nimityksiä?

Steelwrist

Steelwrist avasi uuden tehtaan Tukholman pohjoispuolelle vuonna 2018. Entinen tehdas kävi ahtaaksi, joten yritys päätti investoida kokonaan uusiin toimitiloihin. Näin valmistuskapasiteetti kasvoi nelinkertaiseksi ja kasvunvaraa on vielä tulevaisuudessakin. Samalla on tehty niin sanottuja ”yli-investointeja”, jotta yritys olisi valmiina odotettavissa olevaan maailmanmarkkinoiden kasvuun. Se kertoo siitä, että toimintakapasiteetti on korkealla tasolla.

Steelwrist tarjoaa tänä päivänä yhdeksän erikokoista kallistuvaa kauhanpyörittäjää kaivukonekäyttöön. Mallit ovat X04, X06, X07, X12, X14, X18, X20, X26 ja X32. Ne on tarkoitettu käytettäväksi 2–33 tonnin koneissa, niin pyörä- kuin tela-alustaisissa.
X32 on malliston suurin ja se on tarkoitettu 25–33 tonnin koneisiin. Eniten pyörittäjiä menee 16–20 tonnin kaivukoneisiin, eli mallit X18, X20 ja X26.

Steelwristin malliston suurin kallistuva kauhanpyörittäjä, X32 on tarkoitettu käytettäväksi 25–33 tonnin painoisissa kaivukoneissa. Laitteen omapaino on noin 850 kilogrammaa.

Pyörittäjämallisto saa tänä vuonna yhden uuden jäsenen, kun minikaivukoneisiin tarkoitettu X02 aikanaan julkaistaan. Alun perin sitä piti esitellä kevään konetapahtumissa, mutta kun ne ovat kaikki peruttu, jää ensiesittely myöhäisempään ajankohtaan. X02 on tarkoitettu käytettäväksi alle 2,5 tonnin minikaivukoneissa. Tuote syntyi käyttäjäkunnan pyynnöstä. Steelwrist esittelee kuluvan vuoden aikana myös uuden, purkupuolelle halutun 40–70-tonnisiin kaivukoneisiin tarkoitetun SQ90-pikakiinnikkeen. Siinä hydrauliikan ja sähkön kytkentä hoituu automaattisesti. Kuljettajan ei siis tarvitse poistua hytistä lainkaan työlaitteen vaihdon yhteydessä.

Steelwristin kauhanpyörittäjät ovat saaneet varusteekseen äskettäin uuden Quantum-työlaitteen tunnistusjärjestelmän. Se tunnistaa automaattisesti pikakiinnikkeeseen poimitun työlaitteen ja säätää peruskoneen parametrejä työlaitteesta digitaalisesti saadun tiedon perusteella. Näin asetuksien näpyttely työlaitteen vaihdon yhteydessä jää pois. Quantum-järjestelmä on saatavana kaikkiin Steelwristin kauhanpyörittäjämalleihin ja se tukee useimpia 3D-järjestelmiä. Quantumia voidaan hyödyntää myös etäseurannassa. Siinä kauhanpyörittäjään otetaan yhteys älypuhelimen kautta bluetoothin avulla. Sitä varten puhelimessa on oltava oma sovellus. Erillistä sim-korttia ei näin koneeseen tarvita. Etäliitännän kautta pystytään lukemaan kauhanpyörittäjän vikakoodeja, muuttamaan parametrejä sekä lähettämään ohjelmistopäivityksiä.

Sähköjen läpivienti tapahtuu 14-napaisella liittimellä.

Steelwrist ei myy tuotteitaan suoraan loppukäyttäjille, vaan myynti hoituu jälleenmyyjien toimesta. Maanlaajuinen huolto puolestaan hoituu 20 huoltoyhteistyökumppanin avulla.
Suomessa suhteellisen kattava varaosavarasto sijaitsee Rastar Oy:llä Keravalla. Viime syksynä Steelwrist koulutti yli 100 huollon ammattilaista sekä ohjausjärjestelmän (XControl G2) että tukitoimenpiteiden osalta. Koulutukset olivat suunnattu huoltoyhteistyökumppaneille sekä jälleenmyyjien huolto-osastoille. Tietotaitoa siis löytyy, kun tulee asennuksen, huollon tai korjauksen tarve. Eräänä uutena ja erityisen toimivana palveluna Steelwrist Suomella on teknisen tuen ja myynnin yhteinen rinkinumero 075 32 66222, joka on ollut aktiivisesti toiminnassa viime vuoden lokakuusta lähtien.

Steelwristin kauhanpyörittäjät osaavat hyödyntää tunnetuimpia koneohjausjärjestelmiä (Leica, Novatron, Topcon, Trimble). Lisäksi edellä mainittu Steelwristin Quantum-työlaitteen tunnistusjärjestelmä toimii yhdessä näiden lueteltujen koneohjausjärjestelmien kanssa. Steelwristiin saa myös lisävarusteena Autotilt-ominaisuuden, joka nimensä mukaisesti kallistaa kauhaa automaattisesti riippuen käytettävän 3D-ohjelman valmiuksista.
Lisähydrauliikan läpiviennit onnistuvat kaikissa malleissa. X18:ssa ja suuremmissa pyörittäjissä on mahdollisuus ajaa läpi suurvirtaushydrauliikkaa (200 l/min). Työlaitekiinnitykset voidaan niissä tehdä haluttaessa automaattisella SQ-pikakiinnikkeellä.

Suomen Steelwristillä on tehty viimeisen vuoden aikana muutamia nimityksiä. Tämänkin jutun yhteydessä haastateltu Sami Malinen on nimitetty avainasiakaspäälliköksi myyntiin ja tekniseen tukeen. Hänellä on pitkä kokemus maarakennuskonepuolelta niin huolto- ja varaosamyynnistä kuin myös kenttähuollosta.
Jaakko Kuusisto on nimitetty huolto- ja myynti-insinööriksi, tehtävänkuvan painottuessa tekniseen tukeen ja neuvontaan. Hänellä on puolestaan pitkä kokemus työkoneiden lisälaitteiden kaupasta sekä jälkimarkkinoinnin tehtävistä.
Heidi Imboden toimii Steelwrist Suomen maajohtajana ja hänellä on takanaan pitkä myyntiura sekä teollisuuden että maarakennuspuolen myynnin, jälkimarkkinoinnin ja myynnin johdon tehtävistä.



Lue myös: Solix ostaa Steelwristin ja SVAB Hydraulikin

Lue seuraavaksi