Uutiset

Työkoneet

Kalajoen Satama Oy ja Häggblom Oy pitkään sopimukseen

Kalajoen Satama Oy ja Häggblom Oy ovat Kalajoen kunnan tekemän tiedotteen mukaan allekirjoittaneet pitkän sopimuksen konepajatilojen vuokraamisesta sataman teollisuusalueella. Sopimus koskee noin puolta 10 000 neliömetrin konepajarakennuksesta ja sisältää option laajentamiseen ja lunastukseen.

”Sopimus on täysin Kalajoen sataman teollisuusalueen kehittämislinjausten mukainen. Laajentuva konepajatoiminta tuo kymmeniä uusia työpaikkoja kerrannaisvaikutuksineen. Neuvottelut Häggblom Oy:n edustajien kanssa ovat sujuneet jouhevasti ja Häggblom on sekä Kalajoen kaupungille että Kalajoen Satama Oy:lle erittäin mieluinen sopimuskumppani. Kalajoen kaupunki on hankkinut sataman laajennus- ja teollisuusalueen tarpeisiin syväsataman alueelta runsaasti maa-alueita ja konepajakiinteistön. Nyt allekirjoitettu vuokrasopimus on luonteva jatko sataman ja sataman teollisuusalueen kehittämisessä” toteaa kaupunginjohtaja Jukka Puoskari.

”Kalajoen sataman alueella on pitkät perinteet raskaan sarjan konepajatoiminnasta. Logistisesti erittäin kilpailukykyisessä paikassa sijaitsevan Kalajoen Sataman teollisuusalueen kehittyminen parantaa myös sataman toimintaedellytyksiä. Uuden vasta valmistuneen laiturin myötä olemme entistäkin valmiimpia palvelemaan asiakkaitamme. Konepajan vuokraaminen Häggblom Oy:lle vauhdittaa Kalajoen Sataman kehitystä. Sopimus on hyvä esimerkki hankkeesta, jossa kaikki voittavat ja syntyy lisää liikevaihtoa ja hyvinvointia alueelle”, toteaa Kalajoen Satama Oy:n toimitusjohtaja Petri Nikupeteri.

Ab A. Häggblom Oy on Kokkolassa vuonna 1954 perustettu konepajayhtiö. Toiminta on kasvanut yhden työntekijän korjauspajasta merkittäväksi palvelu- ja laitetoimittajaksi, jonka markkina-alue on pääosin Pohjois-Euroopassa.

Häggblom on panostanut viime vuosina merkittävästi uusiin tuotteisiin raskaassa sarjassa. Yhtiön valmistamia tuotteita löytyykin tänä päivänä esimerkiksi kaikista Suomen ja Ruotsin suurimmista kaivoksista, minkä lisäksi isot konevalmistajat ja koneurakoitsijat luottavat yhtiön tuotteisiin ja palveluihin.

Reilu kaksi vuotta sitten Häggblomin kasvu johti tarpeeseen löytää uutta konepajatilaa. Tällöin avautui mahdollisuus vuokrata Kalajoen Rahjasta, siihen aikaan SSAB:n omistamasta konepajakiinteistöstä tila isojen laitteiden valmistukseen ja huoltoon. Tilan omistuksen siirryttyä SSAB:lta Kalajoen kaupungille käynnistettiin neuvottelut Häggblomin ja kiinteistön omistajan kanssa pitkän aikavälin sopimuksesta.

”Tilan ja kapasiteetin tarve toi meidät alun perin Kalajoelle ja huomasimme, että tämä ratkaisu palvelee meitä hyvin. Rahjan toimipisteen käynnistyksen jälkeen olemme tyytyväisiä, että nyt solmittu pitkä vuokrasopimus mahdollistaa toiminnan kehittämisen, investoinnit ja henkilöstömäärän kasvattamisen edelleen. Kuluneella viikolla palkkasimme taas kaksi uutta työntekijää Rahjan toimipisteeseen” Häggblom Oy:n toimitusjohtaja Jukka Karhula kertoo.

Lue myös: Häggblom valmistaa nyt myös järeitä kiviauton lavoja.Lue seuraavaksi