Uutiset

Työkoneet

Kaeserilta E-power-mallisto

Sähkömoottoreita aletaan suosia polttomoottoreita enemmän useilla sektoreilla. Kaeserilla halutaan olla eturintamassa esittelemällä sähkökäyttöiset rakennuskompressorit. Suositun Mobilair-sarjan mallit M27-, M31 ja M50 on jatkossa saatavana sekä poltto- että sähkömoottorilla.

Sähkökäytön edut ovat selkeät, kun työmaalla on sähköverkko tavoitettavissa. Edullisen energian lisäksi paikalliset päästöt menevät nollaan ja melu on pienempi. Sähkökäyttöistä laitetta voidaan käyttää huoletta myös sisätiloissa.

”Esimerkiksi Kööpenhaminassa on jo dieselkäyttöisten laitteiden käyttöaä rajoitettu. Sama suuntaus tulee varmasti yleistymään suurissa keskuksissa. Haluamme olla aikaisessa viheessa mukana kehityksessä ja siksi lanseeraamme sähkökäyttöiset mobiiliratkaisut jo nyt”, perustelee Krister Wennström Kaeser Kompressorit Oy:stä.

Sähkömoottorin teho on E-power-malleissa 15–25 kW. Tuotto on 2–5 m³/min ja paine 7–14 baaria. Suojausluokka IP55 ja eristysluokka F varmistavat vähän kuluttavien Premium Efficiency IE3 -moottorien soveltuvuuden rakennustyömailla käytettäviksi.

Siirrettävien sähkökäyttöisten rakennuskompressoreiden vakiovarustukseen kuuluvat värinäytöllä varustettu Sigma Control Smart -kompressoriohjaus ja patentoitu jäätymisenestojärjestelmä. Sigma Control Smart -ohjaus tekee käytöstä helppoa. Esimerkiksi painetta pystyy säätämään helposti selkeän värinäytön avulla. Jäätymisenestojärjestelmä suojaa työkaluja pakkas- ja korroosiovaurioilta.

Mallit ovat saatavana sekä sintratulla polyeteeni- että metallikuomulla varustettuina. Mallisto sisältää sekä siirrettäviä että kiinteästi asennettavia vaihtoehtoja.

Lue seuraavaksi