Uutiset

Työkoneet

Kaapelileikkurilla turvallisesti

Milwaukee esittelee kaksi uutta hydraulista ja akkukäyttöistä M18™ Force Logic™ oney-ley™ -kaapelileikkuria: Pään yläpuolella tehtäviin töihin sopiva M18 HCC45 ja kauko-ohjattava maanalaisten kaapelien katkaisuuun sopiva M18 HCC75R. Kumpikin leikkuri kuuluu akkukäyttöiseen M18™-järjestelmään. Järjestelmään kuuluu tällä hetkellä yli 100 sähkötyökalua, joita kaikkia voidaan käyttää samalla akulla.

Uusi leikkuri katkaisee jopa 75 millimetrin paksuisia kaapeleita. Kauko-ohjaimen ansiosta leikkaaminen käy kätevämmin ja turvallisemmin pienen välimatkan päästä.

”Jännitteen ja sähköiskujen mahdollisuuden vuoksi johtoasentajat eivät mene liian lähelle sähkökaapeleita. Kriittisissä katkaisuissa on aiemmin tarvittu erityisiä menetelmiä, kuten hydraulisia pumppuja ja lämpötikkuja. Ne eivät kuitenkaan poista fyysistä kontaktia leikattavaan kohteeseen”, Milwaukeen® Junior Trade Product Manager Tobias Jönsson kertoo.

”Nyt voimme ylpeänä esitellä markkinoiden edistyksellisimmän maanalaisten kaapeleiden leikkurin, joka tekee leikkaamisesta turvallisempaa”, Tobias jatkaa.

Kauko-ohjaimen ansiosta johtoasentajat voivat luoda Bluetooth®-yhteyden hydrauliseen M18™ FORCE LOGIC™ -leikkuriin ja aloittaa leikkaamisen. Kauko-ohjaimen merkkivalo ilmoittaa välittömästi, kun katkaisu on suoritettu. Ainoastaan kauko-ohjaimesta on yhteys kaapelileikkuriin, joten muut laitteet eivät pysty luomaan yhteyttä työkaluun ja käynnistämään katkaisua tahattomasti. Työkalun takapuolella olevan kytkimen avulla on helppo vaihtaa kauko-ohjattavaa ja manuaalista tilaa.

Johtoasentajat tarvitsevat työkalua, jonka voi ottaa nopeasti käyttöön, jolla voi leikata nopeasti ja jonka voi nopeasti palauttaa alkuasentoon seuraavaa katkaisua varten. Kahvan ja ripustuskoukun ansiosta leikkuri on helppo ripustaa holveihin ja kaivoihin. Yläkahvan ansiosta ranne on luonnollisessa asennossa leikkaamisen aikana ja vähentää ranteeseen ja lihaksiin kohdistuvaa rasitusta.

Uusi hydraulinen kauko-ohjattava M18™ Force Logic™ -kaapelileikkuri on valmistajan lupausten muakan jopa 60 prosenttia kilpailevia tuotteita nopeampi ja luokkansa nopein kaapelileikkuri.

Pään yläpuolella tehtäviin töihin sopiva hydraulinen M18 HCC45 -kaapelileikkuri

Milwaukeen uusi hydraulinen M18™ Force Logic™ -kaapelileikkuri sopii erinomaisesti pään yläpuolella tehtäviin töihin. Markkinoiden nopein kaapelileikkuri M18 HCC45 leikkaa jopa 44 millimetrin vahvuisia ACSR- ja ACSS-voimajohtokaapeleita. M18™ Redlithium-ion™ (5.0 Ah) -akulla se pystyy suorittamaan jopa 200 katkaisua yhdellä latauksella.

”Käsikäyttöiset räikkämalliset työkalut kuormittavat kehoa ja ovat vaikeakäyttöisiä. Akkukäyttöiset kaapelileikkurit taas ovat suuria, niiden kohdistaminen on vaikeaa ja niissä on salpamainen leikkauspää, jonka asettaminen kaapelin ympärille voi olla äärimmäisen hankalaa. Työhön tarvittaisiin kolme kättä”, Milwaukeen® Junior Trade Product Manager Tobias Jönsson sanoo. ”Leuat voi avata yhdellä kädellä, joten työkalu on helpompi kohdistaa kaapeliin. Leuka sulkeutuu automaattisesti kaapelin ympärille, mikä tekee käytöstä helppoa. Tasapainotetun muotoilun ansiosta leikkaaminen on hallittua”, Tobias kertoo.

Osa One-key™ -järjestelmää

Kaapelileikkurit ovat yhteensopivia One-Key™ -järjestelmän kanssa. Käyttäjät voivat synkronoida työkalut langattomasti mobiililaitteen tai tietokoneen kanssa ja valvoa työkalujen käyttöä ja sijaintia. He saavat hälytyksen, kun kadoksissa olleet työkalut löytyvät. Lisäksi One-Key™ auttaa työkalujen käytön ja huoltovälien seurannassa niin, että työkalut kestävät pitkään käytössä. One-Key™ -sovelluksen voi ladata maksutta Google Play Storesta ja Apple App Storesta. OP.

______________________________________________________________________________________

Tekniset tiedot

Hydraulinen kauko-ohjattava M18™ Force Logic™ -kaapelileikkuri maanalaisille johdoille (M18 HCC75R-502C)

 • Leikkausvoima: 77,8 kN
 • Suurin leikkaushalkaisija: 75 mm
 • Leikkausaika: <12 s
 • Paino akun kanssa: 7,9 kg
 • Saatavana myös ilman kauko-ohjainta, M18 HCC75-502CPään yläpuolella tehtäviin töihin sopiva hydraulinen M18™ FORCE LOGIC™ -kaapelileikkuri

  (M18 HCC45-522C)

 • Leikkausvoima: 77,8 kN
 • Suurin leikkaushalkaisija: 44 mm
 • Leikkausaika: <9 s
 • Leikkauskapasiteetti: jopa 1046-AL1/45-ST1A ACSR
 • Paino akun kanssa: 6,0 kg

Lue seuraavaksi