Uutiset

Työkoneet

JT-Expoa Vantaalla

Jokakeväinen Oy J-Trading Ab:n järjestämä JT-Expo on mukava tapahtuma, joka kerää kuntien, kaupunkien ja kiinteistöhuoltoyhtiöiden ihmisiä tutustumaan runsaaseen ammattikonetarjontaan. Kun raudan esittelyä ryyditetään vielä hyvillä lounasantimilla, niin ei ole ihme, että tapahtumasta on tullut suosittu ammattilaisten (ja toimittajien) keskuudessa.

J-Trading omaa vankan aseman ympäristönhoidon alalla Suomessa ja tuo maahan tunnettuja konemerkkejä kuten Holder, Iseki, Bucher, Reform ja Walker. Ja aina konepäivillä on mukana uutuuksiakin.

Seitsemällä täysin kelluvalla vaakaleikkuuyksiköllä (560 mm) varustettu Jacobsen AR722T on suurteholeikkuri, jolle käyttäjäkuntaa löytynee golfkentiltä. Toimitusjohtaja Ulf Juslinin mukaan leikkuuteho on parhaimmillaan 2-3 hehtaaria tunnissa. Leikatessa maksimi etenemisnopeus on rapiat 10 ja siirtonopeutta saadaan 20 kilometriä tunnissa.

Kun kaikki yksiköt ovat alhaalla, on työleveys 3,15 metriä. Reunimmaisten yksiköiden ollessa ylhäällä, on työleveys 2,3 metriä. Kone painaa työkunnossa 2018 kiloa ja Kubotan dieselmoottori (48,6 kW/65 hv) on jo päivitetty Stage IV-luokkaan.

Suomen suurin nurmikon syväilmastaja Verti-Train 7626 on menossa Helsingin Golfklubille Talin golfkentälle, jossa painuneet savipohjaiset väylät tuottavat ongelmia. Kalliin uudisrakentamisen sijaan Talissa on päädytty yrittämään väylien elvyttämistä ilmastamalla ja hiekkastabiloinnilla. Menetelmästä on saatu hyviä kokemuksia Hollannin samoja ongelmia kokevilta kentiltä.

2000 kiloa painava ja 2,6 metrin työleveyden omaava ilmastaja vaatii vetotraktorilta vähintään 85 hevosvoiman tehon. Maksimissaan jykevät terästapit iskevät 400 millimetrin syvyyteen.

J-Trading on edustanut sveitsiläisiä Bucher Schörling -lakaisukoneita vuoden 2012 huhtikuusta lähtien. Nyt Suomeen on saapunut ensimmäinen malliston pienin eli CityCat 1000. Se tarjoaa lakaisutehoa niille asiakkaille, joilla lakaistavat alueet ovat pienempiä ja ahtaampia.

Maksimi työleveys on 2200 millimetriä ja roskasäiliön koko 1000 ja vesisäiliön 225+70 litraa. Alkuvuodesta tehdas toi markkinoille Euro 6 –moottorilla varustetun uuden version järeimmästä, kuorma-autoalustalle rakennettavasta mallistaan; OptiFant 8000.

Iseki SF450 kerää ruohojätteen vaakatasoleikkuuyksikön keskeltä. Säiliön koko on 1300 litraa ja on varustettu automaattisella pysäytystoiminnalla kerääjän täyttyessä. Kone painaa leikkuulaitteella (1520 mm) ja säiliöllä varustettuna noin  1600 kiloa.

Tehoa on 50 heppaa (35,5 kW) ja siirtonopeus on 22 kilometriä tunnissa. Säiliö sadaan kipattua 2,1 metrin korkeudesta.

Ammattikäyttöön tarkoitettu, erittäin matalan painopisteen omaava Iseki SRA 950 soveltuu hyvin sekä lyhyen ruohon että hyvin pitkän heinän leikkuuseen työleveydellä 950 millimetriä. Edestä ja takaa avoimessa, tukkeutumattomassa terälaitteessa on erikoisvahva, kääntyvillä terälapuilla varustettu leikkuuterä.

Hydrostaattisen lukittavan nelivedon ansiosta jyrkillä rinteillä ja ojanpientareilla leikkaaminen on  turvallista.

Lue myös: Bucher Schörling on lakaisukoneenvalmistaja tietysti ja Kiinteistöpalveluja Länsiväylän varressa.

Lue seuraavaksi