Uutiset

Työkoneet

JH-Telastolta telat ja tarvikkeet

S&P Kuljetus ja Kone Oy:n Heikki Pärssinen ja JH-Telaston Jouni Kuusisto

JH-Telasto myy kaikki telaston kulutusosat, kuten esimerkiksi korkealaatuiset ITR-osat lähes kaikkiin konemerkkeihin ja -malleihin. Varastotuotteet toimitetaan suoraan asiakkaille Tampereen varastosta, Pereentie 2:sta. Jos jotain asiakkaan tarvitsemaa osaa ei varastosta löydy, se pyritään etsimään mahdollisimman nopeasti ja kilpailukykyiseen hintaan.

Maaliskuussa neljä vuotta täyttänyt JH-Telasto on erikoistunut kaivukoneiden alavaunujen osien ja tarvikkeiden maahantuotiin ja myyntiin. Yrityksen tuotevalikoimiin kuuluvat kokonaisten telastojen lisäksi perusketjut, ylärullat, alarullat, vetopyörät, johtopyörät sekä telalaput ja kumilaput. Tampereen Pereentiellä sijaitsevassa yli 1000 neliön varastossa on alavaunun osat lähes 300 yleisimpään kaivukoneeseen.

Noin 90 prosenttia JH-Telaston myymistä osista on italialaisen ITR:n toimittamia osia, jotka valmistetaan eri maissa ja loppuosa on omaa maahantuontia Aasiasta. JH-Telastolla on myös Tampereella oma asennuslinja, jossa laputetaan, lyhennetään tai pidennetään telat asiakkaan koneeseen sopiviksi. Tukisuksien ja taivutettujen telalappujen osalta JH-Telastolla on ammattitaitoiset alihankkijat, joiden luokse asiakkaat opastetaan samoin kuin kumitelojen osalta. JH-Telasto on kasvava yritys, jonka kautta asiakkaat ovat löytäneet edullisen ja nopean kanavan hankkia osia koneisiinsa.

Pitkäaikaista yhteistyötä

Sastamalassa toimivan S&P Kuljetus ja Kone Oy:n Heikki Pärssisen ja JH-Telaston myynnistä ja hankinnasta vastaavan Jouni Kuusiston välinen yhteistyö on jatkunut jo reilut kymmenen vuotta.

Tosin aluksi eri yrityksen nimissä, mutta nyt JH-Telaston kautta, jonka asiakkaana Pärssinen on ollut lähes alusta alkaen. Pärssinen on ollut tyytyväinen JH-Telaston tuotteisiin, joissa on hinta-/laatusuhde kohdallaan. Myös toimitukset ovat nopeat, tätä juttua tehdessäkin Kuusisto toi ”tuliaisina” muutaman telalapun vaurioituneiden tilalle. Lisäksi JH-Telasto tilaa vakiasiakkailleen tiettyjä kulutusosia varastoon, jolloin koneet eivät seiso turhaan.

S&P Kuljetus ja Kone Oy

S&P Kuljetus ja Kone Oy on Heikki Pärssisen vuonna 1997 Mouhijärvellä perustama maarakennus ja kuljetusalan yritys, jonka pääasiallisena toimialueena on Pirkanmaa.

Yrityksen toimialaa ovat pohjarakennus, kunnallistekniikka, tienrakennus ja -kunnostus, rakennuksien ja betonirakenteiden koneelliset purkutyöt, nosto- ja kuljetustyöt, lavettikuljetukset sekä sora- ja mursketoimitukset Morenia Oy:n kiviainesalueilta. Asiakkaita ovat yksityiset, yritykset sekä julkinen sektori. Yrityksen kalustoon kuuluu viisi tela-alustaista 22-34 tonnin kaivukonetta sekä kaksi 16 tonnin pyöräalustaista kaivukonetta, viisi kuorma-autoa, yksi dumpperi, tiehöylä, lavetti sekä seula. Kesäaikaan S&P Kuljetus ja Kone työllistää noin 15 työntekijää ja talvisin kymmenkunta.

Kuvassa S&P Kuljetus ja Kone Oy:n Heikki Pärssinen ja JH-Telaston Jouni Kuusisto varmistavat, että uusi telalappu on samanlainen kuin entinen. Ohjaamosta tilannetta seuraa koneenkuljettaja Tapani Pekkonen.

Miika Nyrö

Lue seuraavaksi