Uutiset

Työkoneet

JCB:ltä kolme Stage V -kaivukonetta

JCB on esitellyt Stage V -versiot kolmesta suosituista, tela-alustaisesta kaivukoneestaan. Mallit ovat 140X (16,2 t), 150X (18,1 t) ja 220X (24,7 t). Kaikissa kolmessa mallissa on JCB DieselMax 448 -moottori. 140X:ssä ja 150X:ssä uusi moottori tarkoittaa huomattavaa vääntömomentin kasvua. Myös ohjaamo on uudistunut ja mukaan on paketoitu paljon hyväksi todettuja ominaisuuksia T4F-malleista.

Malleissa 140X ja 150X 4,8-litrainen ja Stage V -normit täyttävä JCB DieselMax 448 -moottori korvaa aikaisemman T4F JCB EcoMAX 444 -moottorin. Uudesta moottorista otetaan irti sama 81 kilowatin (108 hv) teho kuin aikaisemmasta. Vääntömomentti on sen sijaan kasvanut 135 newtonmetriä ollen nyt 516 newtonmetriä. Suurimmassa 220X-mallissa DieselMax 448 -moottori korvaa aikaisemman EcoMAX 448 T4F:n. Teho- ja vääntöarvot pysyvät ennallaan. Ne ovat 129 kilowattia (172 hv) ja 690 newtonmetriä.

X-sarjan hydrauliikkajärjestelmä tarjoaa nopeutta ja helppoa hallittavuutta. Automaattinen pysäytystoiminto sammuttaa moottorin, kun konetta ei tarvita. Näin polttoaineenkulutus ja päästöt pienenevät.

Puhtaampaa menoa

Koneet on varustettu SCR:llä, DPF:llä ja DOC:lla sekä myös SCR-F:llä. Näin saavutetaan epäpuhtauksien suuri kapasiteetti. Pakokaasujen takaisinkierrätystä (EGR) ei enää tarvita, eikä uudessa imusarjassa siihen tarvittavia laitteita enää ole. Tuloksena kuitenkin entistä puhtaammin käyvä moottori.

Stage V -päästöluokkaan siirtymisen ohella myös koneiden ohjaamon varustelua on parannettu. Ohjaamossa on nyt vakiona Grammerin lämmitettävä ja ilmajousitettu istuin, ilmastointilaite, Bluetooth-radio sekä häikäisysuojat etu-, taka- ja oikeanpuoleisessa lasissa. Koneen mukana tulee vakiona myös tankkauspumppu ja työkalusarja.

Paljon varusteita

Näissä uusissa Stage V -normit täyttävissä koneissa on kaikki uuden X-sarjan ominaisuudet; ohjaamo on 15 prosenttia tilavampi kuin edellisissä JS-sarjan koneissa, HVAC-järjestelmää on parannettu, varustelutasoa on kasvatettu, melutasoa alennettu ja kojelautaan on lisätty 7-tuumainen näyttö.

Päivittäistarkistusten määrä on pienentynyt edeltäviin malleihin verrattuna, hydrauliikkaöljyn vaihtoväli kasvanut ja kaikkiin huoltokohteisiin yltää maan tasalta.

Uusiin JCB 140X-, 150X- ja 220X-kaivukoneisiin saa nyt myös GPS-valmiuden sekä letkunrikkoventtiilit kauhan letkuille uusien trukkipiikkien kanssa työskentelyä varten.


Ominaisuuksia:

  • JCB DieselMax 448 -moottori täyttää Stage V -päästövaatimukset ja se tarjoaa enemmän vääntömomenttia
  • Yhdessä ”paketissa” olevien SCR:n, DPF:n ja DOC:n huoltovälit ovat pidentyneet
  • X-sarjan ohjaamo parantunein ominaisuuksin
  • Päivittäiset tarkistukset vähentyneet, pidentyneet huoltovälit
  • T4F-mallit jäävät saatavaksi alueille, joissa ei edellytetä Stage V -tasoaJCB-maarakennuskoneet tuo maahan ja jälleenmyy Mateko Oy.


Lue seuraavaksi