Uutiset

Työkoneet

JCB:lle jättitilaus Amerikasta

Englantilaiselle konevalmistajalle JCB:lle uusi vuosi on lähtenyt käyntiin varsin menestyksekkäästi. Se nimittäin solmi koko historiansa toiseksi suurimman kaupan USA:n armeijan kanssa. Arvoltaan 142 miljoonan dollarin sopimus pitää sisällään 1600 kappaletta 527-58M -kurottajia.  Nämä sijoitetaan ympäri maailman lentokoneiden ja laivakonttien lastaustehtäviin eri tukikohtiin. Kurottajien valmistuskin täyttää sopivasti 40 juuri tänä vuonna, joten nyt JCB:llä on todella syytä juhlaan.

HMEE ( High Mobility Engineer Excavator)

“Tämä tilaus on fantastinen tapa aloittaa vuosi 2017. Kyseessä on JCB:n toiseksi suurin tilaus kautta aikojen ja haluan kiittää kaikkia, jotka ovat työskennelleet tämän massiivisen kaupan eteen”, kertoo JCB:n toimitusjohtaja Graeme Macdonald.

JCB:n historian suurin tilaus on sekin tullut USA:n armeijalta. Vuonna 2005 nimittäin solmittiin 206 miljoonan dollarin kauppa, johon kuului satoja armeijalle räätälöityjä kaivurikuormaajia. JCB nimittää näitä 90 kilometriä tunnissa kulkevia monstereita nimellä HMEE ( High Mobility Engineer Excavator).  JCB:n kurottajat tullaan valmistamaan Savannahin tehtaalla Georgiassa. Niiden voimanlähteenä käytetään 63 kilowatin tehoista JCB DieselMax -moottoria, jotka valmistaa JCB Power Systems tehtaallaan Englannin Derbyshiressä.

Kuten kaivurikuormaaja HMEE, myös 5,8 metrin maksimi nostokorkeuden omaava 527-58M -kurottaja räätälöidään sotilaskäyttöön soveltuvaksi. Se on vain kaksi metriä leveä ja 1,98 metriä korkea, joten se soveltuu kulkemaan ahtaissakin paikoissa. Maksimi siirtonopeus on 33 kilometriä tunnissa ja maksimi nostokyky on 2260 kiloa.

Armeijakäyttöön modifioitu 527-58M -kurottaja.

“Olemme täällä Savannahissa ylpeitä, että U.S. Army on valinnut taas JCB:n ja Savannahin tehtaan yhteistyökumppanikseen. Kolmen vuosikymmenen aikana JCB on toimittanut yli 4000 erilaista konetta armeijoille 57 maassa. Näin meillä on vankka ymmärtäminen siitä, miten armeijat käyttävät koneita ja minkälaisia ominaisuuksia niiltä vaaditaan”, tiivistää JCB Pohjois-Amerikan toimitusjohtaja Arjun Mirdha.

Kauppaan kuuluville kurottajille annetaan kahden vuoden huoltotakuu ja varaosien saatavuus taataan maailmanlaajuisen varaosaverkoston kautta, menivätpä koneet sitten käyttöön minne tahansa maapallon kolkkaan.

JCB:ltä tulleen tiedotteen mukaan joka kolmas maailmassa myyty kurottaja on JCB-merkkinen eli englantilaisvalmistajan markkinaosuus on melkoisen suuri.

Konepörssikin vieraili vuonna 2010 Savannahin tehtaalla Georgiassa. Tuolloin sinne oli tehty mahti-investoinnit ja se keskittyi ainoastaan pienkuormaajien ja HMEE-kaivurikuormaajien valmistukseen. Nyt siellä tullaan valmistamaan myös kurottajia Amerikan puolustusvoimille.

JCB:n Savannahin tehtaalle tehtiiin 40 miljoonan dollarin investointi vuonna 2010. 

Lue seuraavaksi