Uutiset

Työkoneet

JCB:llä pyyhkii hyvin – jälleen jättikauppa

Englantilainen JCB on solminut jälleen suuren konekaupan englantilaisen konevuokraamon kanssa. Syyskuussa viime vuonna uutisoitiin 48 miljoonan euron kurottajakaupasta yhden Brittein saarien suurimman konevuokraamon kanssa. Nyt julkisuuteen annettiin tiedot vieläkin suuremmasta kertakaupasta toisen merkittävän konevuokraamon eli A-Plantin kanssa. Sopimus pitää sisällään 600 kurottajaa, 450 mini- ja midikokoista kaivukonetta. Näiden lisäksi laivasto täydentyy maastotrukeilla, dumppereilla, kaivurikuormaajilla, isommilla kaivukoneilla sekä vielä generaattoreilla. Tämän 1200 yksikön kaupan arvo on lähes 62 miljoonaa euroa.

JCB:n johtajilla Mark Turnerilla (vas.) ja Tom Greenshieldsillä (oik.) olisi syytä paljon leveämpään hymyyn. A-Plant-konevuokraamon markkinointijohtaja Asif Latief on nimittäin tilannut kalustoa 62 miljoonalla eurolla.

Runsaasti töitä tuova jättikauppa on otettu riemuiten vastaan Rocesterin, Uttoxeterin, Cheadlen ja Hixonin tehtailla. JCB:ltä kerrotan, että viimeisen kolmen vuoden aikana A-Plant on ostanut heiltä kalustoa lähes 157 miljoonan euron arvosta. Nyt tämä viimeisin tilaus kulkee JCB:n Greenshieldissä sijaitsevan diilerin kautta. Investointi takaa A-Plantille aseman markkinoiden uusimpia koneita vuokraavana yrityksenä.

”Saamme laivastoomme JCB:ltä markkinoiden innovatiivisimmat, turvallisimmat, ”vihreimmät” ja kestävimmät koneet. Sitoudumme tarjoamaan aina markkinoiden johtavia brändejä asiakkaillemme. Tämä kauppa on osa mittavaa investointisuunnitelmaamme, jolla takaamme asiakkaillemme nykyaikaisia ja tuoreita koneita”, kertoo A-Plantin markkinointijohtaja Asif Latief.

”A-Plant on ostanut meiltä kalustoa nyt jo 25 vuoden ajan. Olemme JCB:llä ylpeitä pitkään jatkuneesta asiakassuhteestamme. Me toimitamme koneet ja Greenshields JCB tarjoaa kaikki jälkimarkkinoinnin palvelut”, tiivistää JCB:n Englannin ja Irlannin myyntipäällikkö Dan Thompstone.

A Plant kertoo olevansa Englannin suurin konevuokraamo.Uudet koneet tulevat olemaan kuluttajien vuokrattavana yhteensä 175 toimipisteen kautta. A-Plant työllistää 3600 työntekijää ja sillä on 35 000 säännölliseti kalustoa vuokraavaa asiakasyritystä teollisuuden ja rakentamisen eri sektoreilla.

Lue seuraavaksi