Uutiset

Työkoneet

JCB osa 3: Kaivukoneissa moottoripäivitys

Kaivukonemallit JS130-JS235 (13-24 t)on päivitetty stage IV-luokituksiin  pienin muutoksin (Lue JCB osa 2: Kaksi moottoria). Mitään runko- tai moottoritilamuutoksia ei ole tarvinnut tehdä, vaan SCR-paketti on sovitettu moottoritilaan äänenvaimentimen tilalle. JCB lupaa polttoaineen kulutuksen pienentyneen edelleen kuusi prosenttia Stage IIIB-vaiheen moottoreihin verrattuna.

Syyskuun lehdistötilaisuudessa kaivukoneet kiinnostivat Euroopan ammattilehtien toimittajia.

AdBlue-nesteen määrälle on oma mittarinsa ohjaamossa. Koska urealiuos jäätyy alle 11 pakkasasteen lämpötiloissa, on kaikki putkilinjat varustettu sähkölämmityksellä, kuten myös SCR-yksikkö. AdBlue-säiliö pidetään lämpimänä moottorin jäähdytysjärjestelmän avulla. Kun kuljettaja sammuttaa moottorin, kaikki urealinjat tyhjenevät säiliöön. Kuljettajan pitää odottaa hetki ennen kuin kääntää päävirtakatkaisimesta virrat pois.

Kuljettaja saa varoituksen, kun AdBlue-nestettä on enää 15 prosenttia jäljellä. Mikäli neste pääsee loppumaan, siirtyy koko kaivukone JCB:n nimeämään niin sanottuun ”velttoon” tilaan eli tehokas työskentely keskeytyy, kunnes asia on korjattu.

Uusissa kaivukoneissa polttoainetankin täyttöaukkoa sekä täyttöputkea on suurennettu ja näin työmaalla tankkaamista on nopeutettu.

Polttoainepistooli ei sovi AdBlue-säiliöön, sillä sen täyttöaukko on liian pieni. Näin vältetään vahinkoja. Myös hydraulipumput on uusittu. Nyt Kawasakin pumppujen tuotto on kasvanut kolme prosenttia edellisiin malleihin verrattuna. Sama virtaus saadaan aikaan nyt entistä pienemmillä moottorin kierroksilla. Jäähdyttimet on uudelleen sijoiteltu ja kennojen pinta-ala on kasvanut 34 prosenttia. Ylävaunun päälle vievä askelmat on konstruoitu uudelleen ja kaiteet ylävaunun päällä lisäävät turvallisuutta entisestään.

Lavettikuljetusta helpottavat alavaunun uusitut sidontapisteet.

”Suomeen otamme kaivukoneet yleensä parhailla istuimilla, joissa on muun muassa ilmajousitus ja lämmitys. Muu varustelu katsotaan asiakaskohtaisesti. Valittavia varusteita on paljon”, kertoo Kari Halmela Mateko Oy:stä.

JCB 90Z-1 (55 kW) on uusi malli, jonka työpaino on noin yhdeksän tonnia. Sen ylävaunu pyörii täysin alavaunun sisällä, joten kyseessä on täysverinen lyhytperäinen kaivukone. Sen peltien alla on sama moottori kuin nyt useissa muissakin JCB:n alle 56 kilowatin tehoisissa koneissa. Eli JCB:n ja Kohlerin yhteistyössä tehty Stage IIIB -päästöluokan mylly.

Sen hieman kevyempi pikkuveli eli malli JCB 85Z-1 (8,5 t/48 kW) oli Konepörssin koeajossa viime vuonna  ja tekniikka ja toteutus on kutakuinkin sama.

Ohessa slideshow syyskuun tilaisuudesta.

Lue seuraavaksi