Uutiset

Työkoneet

JCB osa 2: Kaksi moottoria

JCB:n moottoristrategia on seuraavanlainen. Alle 56 kilowatin tehoissa käytetään nyt Stage IIIB -vaiheessa pääasiassa JCB  diesel by Kohler-moottoria. Alle 56 kilowatin tehoisiin on Euroopassa määritetty vain Stage IIIB -vaihe, ei nelosta. Nämä rajat JCB:n ja Kohlerin yhteistyönä valmistettu moottori alittaa hapetuskatalysaattorin avulla,  ilman partikkelisuodatinta tai SCR- eli AdBlue-teknologiaa. Moottorin palotilaan on tehty muutoksia. Täydellisempi palotapahtuma vähentää päästöjä jo alkuvaiheessa.

Tämä moottori on nyt käytössä 3CX Compact -kaivurikuormaajan lisäksi muun muassa kompakteissa kurottajissa, pienen pään liukohjatuissa pienkuormaajissa sekä tele-trukeissa.

JCB diesel by Kohler -moottoreita on kaksi: 1,9 litran  kolmesylinterinen ja 2,5 litran neljäsylinterinen malli.

Suurempien koneiden kuten 3CX- ja 4CX -kaivurikuormaajien, isompien kurottajien (kuva) sekä kaivukoneiden (13-24 t) peltien alle on nyt tullut tai tulee lähitulevaisuudessa uusi Stage IV -versio. Ensimmäisenä JCB Ecomax Stage IV -moottorit on asennettu kaivurikuormaajiin.

Uuteen vaiheeseen on päästy hämmästyttävän pienellä varustuksella. JCB puhuu yhden pöntön ratkaisusta (one can solution). SCR-yksikkö on varsin kompaktin kokoinen ja mikä hämmästyttävintä, se on saatu peltien alle muutamatta koneiden runkoja tai konepeittoja.

Kun katsoo monen kilpailijan koneissa olevia massiivisia konepeittoja, jotka kätkevät usein allensa partikkelisuodattimen ja useita DOC-katalysaattoreita, voi vain ihmetellä JCB:n moottorisuunnittelijoiden innovatiivisuutta.

Koneiden ulkomuotoon ei äänenvaimentimen tilalle asennetun SCR-paketin lisääminen ole siis vaikuttanut mitenkään. Jäähdytyskapasiteettia esimerkiksi kaivukoneissa on jouduttu tosin kasvattamaan. JCB:n järjestelmä antaa jälleenmyyjille mahdollisuuden myös poistaa Stage IV -luokitus eli SCR-järjestelmä, mikäli käytetty kone esimerkiksi on myyty maahan, jossa ollaan alemmassa päästöluokassa. Moottorin ruiskutuspaineita vähennetään ja moottori kalibroidaan uudestaan. Joihinkin maihin joudutaan lisäämään myös huonolaatuisen polttoaineen suodatusta.

JCB:n mukaan Ecomax Stage IV käyttää 2-3 prosenttia urealiuosta verrattuna kuluvaan polttoainemäärään. Se on pieni määrä verrattuna yleiseen tasoon, joka liikkuu eri valmistajilla 4-5 prosentin tuntumassa. Pieni määrä selittyy sillä, että moottorin pakokaasut ovat varsin puhtaat jo SCR-vaiheeseen tullessaan.

Lue myös: JCB osa 1: Vauhti ei hyydy.

Lue seuraavaksi