Uutiset

Työkoneet

JCB juhlii – puoli miljoonaa moottoria

Englantilainen kone- ja moottorivalmistaja JCB ilmoittaa valmistaneensa jo 500 000 dieselmoottoria, joista muodostettu jono ylettyisi Lontoosta Pariisiin.

JCB Power Systems aloitti neljäsylinteristen dieselmoottoreiden valmistuksen Englannin Derbyshiressä marraskuussa 2004. Tuolloin valmistus työllisti 64 ihmistä ja ensimmäisenä vuonna valmistusmäärä jäi alle 10 000 moottorin. Tämän jälkeen kasvu on ollut huimaa ja nyt moottorivalmistus antaa työtä jo lähes 400 ihmiselle.

Kahdeksassa vuodessa saavutettiin 200 000 moottorin merkkipaalu ja seuraavan viiden vuoden aikana seuraavat 300 000 moottoria rullasi linjoilta ulos. Myös JCB Intia on valmistanut dieselmoottoreita vuodesta 2010 lähtien.

Sir Anthony Bamford.

”Olemme vuosien mittaan juhlineet useita merkkipaaluja, Moottorivalmistus on ollut yksi suurista menestystarinoistamme. Vuonna 2004 nojasimme konevalmistuksessamme täysin ulkopuolisiin moottoritoimittajiin, tänään jo yli 70 prosenttia omista JCB-koneistamme varustetaan JCB-moottoreilla. Tämän lisäksi myymme vielä moottoreita muille valmistajille”, kertoo JCB:n pääjohtaja Lordi Bamford. Samalla hän onnittelee kaikkia työntekijöitään, jotka ovat olleet osallisena puolen miljoonan moottorin matkalla.

JCB Power Systems on lähiaikoina investoinut 10 miljoonaa puntaa moottorien osien valmistukseen. Uudet CNC-koneistuskeskukset ovat tehostaneet sylinterikansien, moottorilohkojen ym. valmistusta entisestään.

Tämän vuoden uutuus on kolmen litran dieselmoottori (kuva oikealla), joka liittyi 4.4, 4.8 ja 7.2 litran moottoriperheeseen.

Lue seuraavaksi