Uutiset

Työkoneet

JCB GT Guinnesin ennätykseen

Tänään 20.112014  JCB:n erikoisvarusteltu kaivurikuormain JCB GT on tehnyt Australian Bathurstissa uuden nopeusennätyksen. Nopeusmittarit lukittuivat lukemaan 116,82 kilometriä tunnissa. Vauhti oikeuttaa titteliin: maailman nopein kaivurikuormaaja.

JCB GT suunniteltiin alunperin rallitapahtumien oheisohjelmaksi. Ennätyksen synnyttyä JCB GT vietiin Sydneyhin ja voiton kunniaksi sillä pyöräytettiin valokuvaajien iloksi tyypit Oopperatalon ja Harbour Bridgen edessä.

JCB:ltä muistutetaan, että nyt rikottu nopeusennätys ei suinkaan ole ainut ennätys, jota JCB pitelee hyppysissään. Englantilaismerkki kun on ollut jo 14 vuotta maailman eniten myyty kaivurikuormaaja. Vuoden 1953 jälkeen linjoilta on valmistunut jo yli miljoona konetta.

“Nyt saavutettu nopeus, 116,82 kilometriä tunnissa on itseasiassa suurempi kuin Guinnes asetti. Ylitimme kuudella kilometrillä asetetun rajan”, iloitsee JCB Construction Equipment Australian kaivurikuormaimen tuotepäällikkö Glenn McLeod.

Ennätysvauhdissa JCB GT:n puikoissa oli 43-vuotias Matthew Lucas, lempinimeltään “The Dig”.

”Oli mahtavaa olla osa tätä projektia ja suuri kunnia oli saavuttaa uusi ennätys ratin takana”, tiivistää Lucas tuntojaan heti ennätysvedon jälkeen.

JCB GT:n historia ylettyy vuoteen 1988, jolloin valmistetiin ensimmäinen versio lasikuidusta ja alumiinista. Moottorina oli tuolloin Chevyn V8. Vuonna 1990 se esiintyi muun muassa Australian Grand Prix -formulakisassa.

Nykyinen JCB GT:n kaivulaite ja kuormaaja on tehty kokonaan alumiinista ja myös runko on konstruoitu kevyestä teräksestä. Taka-akseli on sama, mitä käytetään Fastrac-traktorissa.

Lue seuraavaksi