Uutiset

Työkoneet

JCB Ecomax -moottoreita Terex-dumppereihin

JCB ilmoittaa voittaneensa historiansa suurimman tarjouskilpailun moottoreidensa osalta. Sopimuksen mukaan Terex ostaa tulevaisuudessa 55 kilowatin tehoisia Ecomax-dieselmoottoreita 4,5 miljoonalla punnalla vuodessa.

Moottorit tullaan asentamaan pieniin runko-ohjattuihin dumppereihin mallimerkinnöiltään TA6 ja TA6S. Kyseessä on kuuden tonnin kapasiteetin omaava malli. Dumpperit valmistetaan Englannissa, Terex GB Ltd:n tehtaalla Coventryssä.

JCB on nyt valmistanut omia dieselmoottoreita kymmenen vuoden ajan. Terexin peltien alle sijoitettava Ecomax on Stage IIIB-yhteensopiva.

https://www.youtube.com/watch?v=o7p6juW-pG0

”Tämä kauppa on merkittävä virstanpylväs JCB:n moottoribisnekselle. Sopimus on myös osoitus siitä, että moottoreidemme luotettavuuteen ja taloudellisuuteen uskotaan”, tiivisti JCB:n toimitusjohtaja Graeme Macdonald.

JCB aloitti moottorivalmistuksen tehtaallaan Derdyshiren Fostonissa vuoden 2004 lopussa. Tuotanto laajeni Intiaan vuonna 2011. Kymmenessä vuodessa moottoreita on valmistettu jo 350 000 kappaletta. JCB:n omissa tuotteissa on jo 70 prosenttisesti omaa valmistetta olevat voimanlähteet.

Lue seuraavaksi