Uutiset

Työkoneet

JCB auttaa Indonesiassa

Englantilaisella JCB:llä on pitkätperinteet erilaisten luonnonkatastrofien jälkisiivouksien auttamisessa. Nyt uusin projekti sijoittuu Lombokin saarelle Indonesiaan, missä maanjäristys surmasi elokuun alussa lähes 500 ihmistä, vammautti tuhansia ja teki 150 000 ihmisestä kodittomia. Paikallinen JCB-jälleenmyyjä Airindo on antanut raivaustyöntekijöiden käyttöön uuden JS205-kaivukoneen kuljettajalla. Diileri kustantaa myös polttoaineet koko projektin ajaksi.

Kaivukone on Indonesian armeijan käytössä Lombokin pohjoisosassa, missä esiintyi suuria maanvyörymiä. Koneella raivataan myös luhistuneiden rakennusten raunioita.

”Maanjäristys ja sitä seuranneet jälkijäristykset ovat tuhonneet laajoja alueita kautta koko saaren. Runsaasti rakennuksia on tuhoutunut kokonaan tai osittain. Myös infrastruktuuri on kärsinyt mittavia vahinkoja. JCB:n raivaustöihin tuoma kaivukone on työskennellyt täysiä työpäivä ja auttanut siellä, missä apua on kipeimmin kaivattu”, kertoo luutnantti Agung Chandra Sumpena Indonesian armeijasta.

Aiemmin JCB on tehnyt lahjoituksia maanjäristysalueille muun muassa Nepalissa, Chilessä, Pakistanissa ja Haitilla. Myös Filippiineille vuonna 2013 iskeneen taifuuni Haiyanin jälkiraivausta tehtiin JCB:n koneilla. 

Lue seuraavaksi