Uutiset

Työkoneet

JCB auttaa Filippiineillä

Englantilainen JCB on aiemminkin tarjonnut taloudellista apua maailman katastrofialueille, eikä tannoinen Filippiinien myrskyalue ole poikkeus. Tuhoalueelle lähetetään koneita ja generaattoreita puolen miljoonan punnan arvosta.

JCB:n avustuspakettiin kuuluu kolme raivaustöissä auttavaa 3CX-kaivurikuormainta sekä vielä 120 generaattoria, jotka alueelle toimittaa paikallinen jälleenmyyjä Camec. Generaattorit jauhavat jo sähköä sairaaloille ja viranomaisille. Kaivurikuormaimet sijoitetaan pahimmin tuhoutuneeseen Taclobanin kaupunkiin.

Tämä on toinen kerta, kun Filippiineille menee katastrofiapua. Ensimmäisen kerran 3CX-kaivurikuormaimia lähetettiin maahan vuonna 2006 niin ikään hirmumyrskyn tuhoja korjaamaan.

“Inhimilliset kärsimykset alueella ovat sydäntäsärkeviä ja tuho on totaalista. Toivon, että JCB pystyy omalla pienellä panoksellaan auttamaan selviytymisessä. Pelastustyöntekijöille pitää saada tiet auki ja siinä JCB:n kaivurikuormaimet ovat omiaan”, kertoo lordi Bamford.

Ennglantilaisyritys on reagoinut kaikkiin lähiaikojen suuriin luonnonmullistuksiin lahjoittamalla kalustoa. Aasian Tsunamialueille (kuva) vuonna 2004 JCB teki miljoonan punnan arvoisen lahjoituksen. Vuonna 2008 Sichuan provinssissa Kiinassa sattuneen maanjäristyksen jälkiä korjattiin JCB: kalustolla, jonka arvo oli noin 600 000 puntaa.

Ja kohteita on ollut paljon lisääkin. Tätä esimerkkiä soisi muidenkin valmistajien noudattavan.

Lue seuraavaksi