Uutiset

Työkoneet

JCB Agri -kurottajat neljällä eri voimansiirrolla

JCB tuo markkinoille uuden Agri-malliston Loadall-kurottajat. Niissä on nyt entistä tehokkaammat Stage V -päästörajat alittavat moottorit. Tarjolla on DualTech VT -vaihteisto myös uuteen 532-60 Agri Super -kurottajaan. Hydrostaattinen voimansiirto on käytössä matalilla kuormausnopeuksilla ja mekaaninen puoli korkeilla siirtonopeuksilla. Saatavana on myös kolme muuta voimansiirtovaihtoehtoa.

JCB luettelee Loadall-malliston päivityksistä seuraavaa:

  • Kolme eri teholuokkaa eli Agri (81 kW), Agri Super (97 kW) ja Agri Xtra (112 kW).
  • Kuuden, seitsemän ja 9,5 metrin malleissa vakiona 40 tuntikilometrin voimansiirtolinja.
  • Auto Stop -toiminto pysäyttää moottorin tyhjäkäyntijakson jälkeen.

Uusimmissa JCB Loadall -kurottajissa on 4,8-litrainen JCB 448 Dieselmax -moottori. Agri-perusmalleissa tehot on pidetty entisellään, mutta Super- ja Xtra -versioissa tehoja on kasvatettu neljllä kilowatilla. Näissä myös vääntömonetti on kasvanut seitsemällä prosentilla. Tietää hyvää erilaisia lastaus- ja irroitustöitä ajatellen.

Dieselmaxissa pakokaasujen takaisinkierrätys (EGR) ja muuttuvatilavuuksinen turboahdin ovat korvattu elektronisesti ohjatulla ja hukkaportilla varustetulla turboahtimella. SCR- ja DPF -komponentit on saatu asenenttua kompaktiin tilaan konepeiton alle.

Joystick on kaikissa malleissa kiinnitetty istuimeen. Ilmastointilaite on vakiona Agri Xtra-malleissa, mutta lisävaruste Agri- ja Agri Super -malleihin. Super- ja Xtra -malleissa on myös ajoa tasaava Smooth Ride -järjestelmä. 11 led-valoa näissä muuntaa yön päiväksi. Puomin osien välissä on niin ikään tehostettu lika- ja pölysuojaus.

Automaattisen kolmevaihteisen DualTech VT -vaihteiston vaihtoehdot ovat kuusivaihteinen manuaalinen Autoshift 6 momentinmuuntimen lukituksella tai neljävaihteinen Powershift 4 sekä vielä neljänopeuksinen TorqueLock 4. Kaikki vaihtoehdot tarjoavat tuon 40 kilometrin tuntinopeuden.

Lue seuraavaksi