Uutiset

Työkoneet

Jalakselta talven ääriolosuhteisiin

Jalaksen Gran Premio -uutuusmallistossa on panostettu talven ääriolosuhteissa työskentelyyn. 3 functional layers –sisävuori lämmittää ja hylkii kosteutta. Kengän sisällä on biokeraaminen tekovilla, joka suojaa tehokkaasti kylmältä. Sisävuoren infrapunalangat aktivoivat kehon verenkiertoa ja siten parantavat ruumiin lämpötilaa, ottaen samalla talteen kengän sisälle kertyneen lämmön. Pohjan ergonominen muotoilu vähentää tehokkaasti jalkaan kohdistuvia iskuja seistessä ja käveltäessä, ja erityisen pitävä uusi Enduro-ulkopohja estää liukastumisia.

Korkealuokkaiset lämpöominaisuudet ulkona työskentelevälle

Jalas Gran Premio -malliston talvijalkineet on tehty pohjoismaisiin vaativiin olosuhteisiin. Työskennellessä talvella vaihdellen sisä- ja ulkotiloissa jalat vuoroin hikoilevat tai palelevat. Jalas on ratkaissut ongelman kehittämällä mallistonsa jalkineisiin uudentyyppisen sisävuoren. Sisävuori koostuu kolmesta erilaisesta kerroksesta: biokeraamisesta turkiksesta, Meida Thermal insulation –lämpöeristeestä ja alumiinifoliokalvosta.

”Halusimme kehittää ominaisuuksiltaan mahdollisimman laadukkaan ja monipuolisen kengän vaativaan työhön. Tavoitteenamme oli yhdistää urheilujalkineissa käytetyt tekniset innovaatiot talvikenkien lämmöneristysominaisuuksiin tinkimättä turvallisuudesta”, kertoo tuotepäällikkö Juho Järvinen Jalasta valmistavasta Ejendals Suomi Oy:stä.

Biokeraamista turkista on hyödynnetty Jalaksen 1808 IceTrack – ja 1898 Winter King –turvajalkineissa. Polyesterikuidusta valmistettu biokeraaminen turkis soveltuu hyvin vaihteleviin lämpötiloihin sen erinomaisten lämpöominaisuuksien ansioista; tekninen turkisvuori suojaa tehokkaasti kylmältä ottaen samalla talteen kengän sisälle kertyneen lämmön. Biokeraamisen turkiksen lisäksi käyttömukavuutta lisäävät uusi huipputekninen lämpöeriste ja alumiinifoliosta valmistettu kalvo. Lämpöeriste hylkii kosteutta antaen jalan kuitenkin samalla hengittää. Alumiinifoliokalvo puolestaan estää ulkopuolelta ja kengän kärjestä hohkaavan kylmyyden säilyttäen lämmön kengän sisällä.

Pääosassa jalat

Lämpöominaisuuksien lisäksi Gran Premio –malliston turvajalkineissa on ajateltu käyttömukavuutta. Suomalaiseen jalkaan sopiva leveä lesti ei purista jalkaterää. IceTrack –jalkineen istuvuutta saa lisäksi säädeltyä nauha- ja vetoketjukiinnityksen avulla. Ergonomisesti muotoiltu pohja vaimentaa tehokkaasti jalkaan kohdistuvia iskuja.

Työskentelymukavuutta talvella on haluttu lisätä myös kehittämällä kenkiin uusi FX2 Winter –talvipohjallinen. Pohjallinen koostuu viidestä erilaisesta kerroksesta, joiden tehtävänä on lämmittää ja vaimentaa jalkaan kohdistuvia iskuja. Pohjallisessa käytetty Microban-suoja estää bakteerien sekä homeen kasvua.

”Testien mukaan pohjallisen antimikrobinen suoja estää pieneliöiden, kuten bakteerien kasvua ja alentaa 18–24 tunnin aikana hajujen muodostumista 99 %. Lisäksi merinovillainen kerros imee tehokkaasti kosteutta pitäen jalat lämpiminä ja hengittävinä”, kertoo Järvinen.

Turvallisuus ennen kaikkea

Jalaksen uudentyyppinen kengänpohja on suunniteltu erityisen pitäväksi. Uudentyyppinen Enduro-pohja tehostaa työturvallisuutta äärimmäisissäkin olosuhteissa; nitriilikuminen ulkopohja pitää hyvin jäisellä ja märällä alustalla kestäen öljyä ja kuumuutta aina 300°C asteeseen saakka. Lisäksi pohjassa on PTC-naulaanastumissuoja ja alumiininen varvassuoja. Turvajalkineiden laatu ja turvallisuus taataan Jalaksen omassa laboratoriossa sekä tuotekehitysyksikössä, jotka sijaitsevat Jokipiissä. Jalkineet täyttävät myös kansainväliset EN ISO 20345:2011– ja IEC 61340-5-1(ESD) –vaatimukset.

Lue seuraavaksi