Uutiset

Työkoneet

ITR Finland – Telastot ja varaosat suoraan valmistajalta

Kaikkien suomalaisten maanrakentajien tuntema Ab A Häggblom Oy myi vuonna 2022 kaiken kulutus- sekä varaosatoimintonsa ja telaketjusovellusliiketoimintansa italialaiselle USCO SpA -konsernille. Nämä liiketoiminta-alueet siirtyivät kokonaisuudessaan ITR Häggblom Oy:lle, joka tämän vuoden helmikuusta lähtien tunnetaan nimellä ITR Finland. Uudistusten kautta ITR Finlandin asiakkaille tarjoutuu loistava tilaisuus hyödyntää USCO:n vankan asiantuntemuksen tuoma korkea palvelutaso, kustannustehokkaat hinnat sekä monipuolinen ja laadukas tuotevalikoima.

ITR Finland jatkaa totuttuun tapaansa telastojen asiantuntijana, ja raskaan alan yrittäjät sekä urakoitsijat voivat edelleen luottaa saavansa kaiken alavaunuihin liittyvät tuotteet ja palvelut nopeasti ja luotettavasti ITR Finlandin kautta. USCO-konsernin vankat hartiat tuovat ITR Finlandin toimintaan uusia tuoteryhmiä, ja samalla markkinointiin sekä suunnittelutoimintaan saadaan käyttöön kansainvälisen konsernin kattava osaamistaso. Kun tämä yhdistetään ITR:n omaan vahvaan insinööritaitoon sekä paikalliseen tuotannon laadukkuuteen, on ITR Finlandilla tarjota asiakaskunnalleen erittäin kattavat kokonaispalvelut.

Arvot kunnossa

Kokkolalaisen Häggblomin perheyrityksen vuosikymmenten kokemus on hyödynnetty myös ITR Finlandin toiminnassa tarkoin.

Kaupallinen johtaja Pasi Eskola esittelemässä ITR Finlandin raskaan sarjan osaamistasoa. Esimerkiksi telarunkoja valmistetaan Kokkolassa myös kaikkein suurimpiin kokoluokkiin.

”ITR Finland työllistää kaikkiaan yli 40 henkilöä, joista tuotannossa toimii noin puolet. Olemme hyvin ylpeitä korkeasta ammattitaidostamme kaikilla osa-alueilla ja isoon konserniin kuulumisesta huolimatta meillä vallitsevat yhä perheyhtiön vahvat toimintaperiaatteet. Onkin ollut ilo huomata, että myös USCO-konserni toimii koostaan huolimatta samoilla toimintalinjoilla, jossa huomioidaan tarkoin asiakkaiden toivomukset sekä kriittinenkin palaute. USCO-konsernin kasvutarina on loppujen lopuksi Massimo Galassinin maarakennuskoneiden varaosakaupasta liikkeelle lähtenyt idea, joka on kasvanut lähes miljardin euron vuosittaisen liikevaihdon kokoluokkaan. Galassini on edelleen toiminnassa vahvasti mukana ja näin perheyrityksen arvot on säilytetty onnistuneesti myös konserniluokan yrityksessä”, kertoo ITR Finlandin kaupallinen johtaja Pasi Eskola.

Alavaunuosaamisen edelläkävijä

ITR on erittäin merkittävä alavaunujen valmistaja, joka pystyy rakentamaan asiakkaalle yksilölliset ja luotettavat ratkaisut kaikkein haastavimpiinkin tehtäviin.

Koneistaja Samu Niemonen valmistamassa telarunkoa ITR Finlandin Jänismaan tuotantolaitoksessa. Valmis runko lähtee saksalaiselle asiakkaalle, mikä kertoo ITR:n vahvasta kansainvälisyydestä.

”Olemme alallamme Pohjois-Euroopan kokenein yritys ja pystymme suunnittelemaan ja valmistamaan toimivat telakäyttöiset alavaunut niin maarakennuskoneisiin, materiaalinkäsittelylaitteisiin, paalutuskoneisiin sekä muihin raskaan sarjan haasteellisiin tehtäviin. Pystymme räätälöimään ratkaisut kaikkiin kokoluokkiin ja hyvinä esimerkkeinä toimivat yli 50 tonnin telarungot 300 tonnin koneisiin ja jopa 400 metriä pitkien kuljettimien telastot. Pystymme valmistamaan kaikki tuotteet omissa tiloissamme, mikä takaa nopean ja laadukkaan tuotannon ilman ylimääräisiä välikäsiä. Oma tuotanto varmistaa myös saumattoman tiedonkulun koko valmistusprosessin aikana ja tämä kaikki saadaan hyödynnettyä kustannustehokkaassa hinnoittelussa”, lisää Eskola.

Urakoitsijan ystävä

Telastojen lisäksi ITR Finlandilla on tarjota todella kattava valikoima raskaan sarjan kauhojen kulutus- sekä varaosia.

”Kaikki kauhojen kulutusosat suunnitellaan konsernin omissa tutkimus- ja tuotekehitysosastoissa, ja kaikessa otetaan huomioon käytännön työn kovat vaatimukset materiaalivalintoja myöten. Valikoimaamme kuuluvat niin kynnet, adapterit, tieterät, huulilevyprofiilit kuin karkaistut tangotkin. Erittäin suuren varastovalikoimamme ansiosta kaikkien osien toimitus onnistuu todella ripeällä aikataululla ja ennen kello 14 tilattu osa on asiakkaalla jo seuraavan päivän aikana.”

”Varaosapuolella meiltä löytyvät moottorien osat johtavien maarakennuskoneiden valmistajien tuotteisiin, ja valikoimassa on kaikkiaan yli 50 000 eri artikkelia. Tarjontamme laajenee jatkuvasti ja kuljemme alan teknisessä kehitystyössä kärkijoukoissa. Hyvänä esimerkkinä toimii USCO:n oma öljypumpputuotanto, joka valmistaa vuosittain yli 60 000 pumppua alan huippumerkkien koneisiin. Oman tuotantomme ansiosta myös niin kulutus- kuin varaosien hintataso säilyy maltillisena, mikä on asiakkaidemme tiukasti kilpaillulla aloilla ensiarvoisen tärkeää”, korostaa Eskola.

Uutuustuotteita kysynnän kautta

ITR Finland laajentaa myös jatkuvasti tuotetarjontaansa, ja lisäykset tapahtuvat asiakaskunnan toiveiden mukaisesti.

ITR Finlandin varaosa- ja tarvikevalikoima on yritykselle kunnia-asia ja sen koko ja laatu on ehdotonta eurooppalaista huipputasoa.

”Uusimpia tuotteitamme ovat esimerkiksi siirrettävät polttoainesäiliöt, kumipyörät sekä alumiiniset lastausrampit, ja loppuvuoden aikana tulemme esittelemään myös ITR:n erittäin korkealaatuisen iskuvasaramalliston. Kynsipuolelle toimme juuri markkinoille uuden FC2-kynsijärjestelmän, jonka avulla kynsien asennus on todella helppoa ja sujuu myös ilman raskaita työkaluja. Luonnollisesti seuraamme maailman tilannetta tarkoin ja ITR:n kokoluokka takaa meille hyvät mahdollisuuden tuotevalikoiman kasvattamiseen nopeallakin aikataululla”, lisää Eskola.

Maanlaajuinen toiminta

ITR Finlandin toiminta keskittyy loogisista syistä Kokkolaan, mutta maamme asiakaskuntaa palvellaan monipuolisesti kautta maan.

”Kokkolan lisäksi meillä on toimipiste Espoon Juvanmalmilla ja jatkuvasti laajeneva myyjäverkostomme palvelee koko maan alueella. Myös huoltojen pääpaikka on Kokkolassa, mutta laaja sopimuskumppanikorjaamoiden määrä takaa nopeat huoltotoimet korjaamoilla ja tarpeen tullen myös asiakkaan luona tai työkohteessa. Palvelujen nopeuden merkitys onkin selvässä kasvussa, ja myös tässä suhteessa ITR:n kokoluokka on meille selvä vahvuus.”

Perinteet kunniaan. Erittäin nykyaikaisissa ITR:n tuotantotiloissa huomio kiinnittyy yrityksen perustaja Alf Häggblomin 1960-luvulla hankkimaan Bignozzi-telaprässiin, joka on edelleen jokapäiväisessä käytössä.

”Viime vuoden aikana tapahtunut integrointi emoyhtiöön sujui yllättävänkin saumattomasti ja viime vuosi oli maailmanlaajuisista haasteista huolimatta meille tuloksellisesti hyvä. Myös tätä vuotta leimaavat investointipelko ja tietynlainen varovaisuus, mutta positiivisia näkymiä tuovat raaka-aineiden ja rahdin hintojen laskusuuntaus. Kaiken kaikkiaan sulautuminen Uscon siipien alle siipien alle on osoittautunut niin aikataulullisesti kuin tuotekokonaisuuksien kannalta oikeaksi ratkaisuksi, ja tästä on hyvä jatkaa määrätietoisella tasaisen kasvun linjalla”, päättää Eskola.

Lue seuraavaksi