Uutiset

Työkoneet

Itä-Suomen koneammattilaiset kokoontuivat Hannun-Kone Oy:n konepäivillä

Syyskuun kolmantena viikonloppuna kuutostien välittömään läheisyyteen, Hannun KoneCorneriin kokoontui iso joukko alueen koneyrittäjiä. Laajaan näyttelytarjontaan tutustumisen lisäksi tapahtumassa vietettiin Hannun-Kone Oy:n 30-vuotisjuhlaa.

Hannun-Kone Oy:n Mika Jääskeläinen luovutti konepäivillä kaikkiaan kolme uutta Doosan-kaivukonetta; DX160LC-5 Ilomantsiin Metsä- ja Maansiirto Kastinen Oy:n Harri Kastiselle, DX180LC-5 Haminaan Maatilayhtymä Kivelä Juha ja Kivelä Tuomakselle sekä Roimola Oy:lle yhteiskäyttökoneeksi (kuva vas.) ja pitkäpuominen DX225LC-5 Kuopioon Koneurakointi M.Vartiainen Oy:lle.

Mika Jääskeläinen kertoi uusien koneiden kaupan käyneen edelleen hyvin. Tälläkin hetkellä uusia koneita on tilauskannassa kolme kappaletta. Tänä vuonna aloitettu koneiden vuokraustoiminta on myös ollut lupaavalla tasolla ja vuokrakonekantaa on tarkoitus kasvattaa ensi keväänä kahdesta neljään. Hannun-Kone keskittyy konevuokrauksessa yli 14-tonnisten kaivukoneiden vuokraamiseen. Ammattilaisten palveleminen on konevuokrauksessa yrityksen palvelun kannalta tärkeintä.

MoToKo-monitoimityökoneen ensiesittely

Jussi Mantsisen ideoima MoToKo-monitoimityökone esiteltiin ensimmäistä kertaa Hannun-Kone Oy:n konepäivillä. Tuoteidea MoToKoon on syntynyt halusta parantaa koneurakointiyritysten työn tuottavuutta ja saada Pohjois-Karjalaan uutta, jatkuvaa ja vientikelpoista työtä koneenrakennusyrityksille.

Hankkeen toteuttamisen on mahdollistanut Juhani Mantsisen pitkä kokemus työkoneiden ja niihin liittyvien työlaitteiden kehittämisessä koneurakoinnin kilpailukyvyn varmistamiseksi, erityisesti varmatoimisuutta vaativissa koneurakointipalveluissa. Merkittävän kokemuksen lisäksi hanke on tarvinnut toteutuakseen Juhani Mantsiselta huomattavan rahallisen panostuksen.

Metallityö Mutanen on kehittänyt vastapainotrukkien piikkeihin kiinnitettävän työlaitteen, jonka avulla hoituu niin auraus kuin hiekoitus. Hyödyllisyysmallisuojattu tuote mahdollistaa kevyen aurauksen ja hiekoituksen kätevästi samalla laitteella. Uutuutta myy Hannun-Kone Oy.

Monitoimityökoneen kehittämiseksi perustettu yritys, Idea-Keksi Oy, on vastannut koneen tuotteistuksesta ja tuotesuojauksesta. Ensimmäisen monitoimityökoneen kokoonpanon on tehnyt Hannun-Kone Oy. Jatkossa koneiden valmistus ja myynti pyritään säilyttämään Pohjois-Karjalassa. Siihen liittyvät neuvottelut on jo aloitettu.

Vaativaan maastoon

Maastokelpoinen MoToKo on tela-alustainen ja kiertyvällä runkonivelellä varustettu monitoimikone ympäristönhoitoon, linjarakennukseen ja muihin monipuolisiin vaativan maaston urakointisuoritteisiin.

Koneen tuottavuus on suunniteltu syntyvän suoritettavaan työhön ja materiaalien siirtoon tarvittavasta pienestä konemäärästä. Se mahdollistaa myös pienemmän henkilötyötarpeen. Koneen alavaunu pystyy kantamaan kuormaa, on keinutela-alustainen ja runkonivelellä varustettu.

Keinutelaratkaisu ja kiertyvä runkonivel mahdollistavat suorituskykyisen maastoliikkuvuuden myös kuorman kanssa. Ohjaus tapahtuu ajamalla ristikkäisiä keinuteloja eri nopeudella, ja ohjausta voidaan tarvittaessa tehostaa ohjaussylintereillä.

Nyt esitellyn MoToKon kokonaispaino on 15 500 kilogramma. Suunnitelmat mahdollistavat myös kokonaispainoltaan huomattavastikin isompien mallien valmistamisen.MoToKo

 • Peruskone: Doosan DX62R-3
 • Alavaunu ja varustelu: Idea-Keksi Oy MTKT100
 • Keinutelat: 4 kpl, keinuliike ±10 astetta
 • Vetotapa: Hydraulinen neliveto
 • Koukkulaite: Hiab XR 5S
 • Vetokoukku: 10 tonnia
 • Pintapaine: 0,7 kg/cm2

  Mitat
 • Leveys: 2 100 mm
 • Alavaunun pituus: 8 000 mm
 • Kokonaispituus: 10 300 mm
 • Korkeus: 3 250 mm
 • Paino tyhjänä: 10 500 kg
 • Kokonaispaino: 15 500 kg


Lue seuraavaksi