Uutiset

Työkoneet

Intermat 2018: Wacker Neuson sähköllä

Vajaan kuukauden kuluttua Pariisin Intermat-näyttelyssä esiteltävä, lyhytperäinen Wacker Neuson EZ17e on akkukäyttöinen minikaivukone, joka valmistajansa mukaan vastaa käytettävyydeltään ja suorituskyvyltään täysin dieselmoottorilla varustettua versiota. Dieselversio painaa noin 1,7 tonnia ja samassa suuruusluokassa ollaan akkukoneessakin.

Wacker Neusonilla on jo tuotevalikoimissaan muitakin akkukäyttöisiä laitteita, esimerkiksi maantiivistäjä, pyöräkuormaaja ja teladumpperi. Myös sähkö-/diesemoottorilkäyttöinen minikaivukone on tuotannossa. Erikoisuutena siinä on, että pakettiin kuuluu oma erillinen generattorikärry sähkön tuotanotoon.

EZ17e saa käyttövoimansa akuista, mutta se voidaan liittää myös sähköverkkoon työskenneltäessä. Näin akutkin lataantuvat samalla kun työt etenevät. Hydrauliikan tehon luvataan olevan täysin samansuuruinen dieselmallin kanssa. Litiumioni-akkupaketti on sijoitettu “moottoritilaan”. Valmistaja lupaa, että täydellä varauksella voidaan työskennellä täysi työpäivä. Normi verkkovirralla (110-230 V) lataus hoituu yön aikana, voimavirralla neljässä tunnissa.

Nyt esiteltävä, akuilla varustettu minikaivukone tulee sarjatuotantoon ensi vuonna.

Lue seuraavaksi