Uutiset

Työkoneet

Illin Konehuolto Oy peruskunnosti Komatsun Viroon 90-luvulla

Konepörssin palavakiven kaivoksesta ja uudesta Komatsun puskukoneesta kertovassa jutussa oli yksi epätarkkuus, jonka Illin Konehuollon toimitusjohtaja Antti Illi ystävällisesti korjasi. Mies innostui artikkelista löytämänsä vääryyden myötä muistelemaan lähes 30 vuoden takaisia tapahtumia.

Jutussa mainittiin, että ensimmäisen Viroon, Narvan sähkövoimalaan vuonna 1982 toimitetun puskukoneen D155A-1 olisi kymmen käyttövuoden kuluttua peruskunnostanut Suomen Rakennuskone. Tämä ei aivan pitänyt kutiaan. Antti Illin mukaan Suomen Rakennuskoneen senaikainen toimitusjohtaja Raimo Reko vain tilasi kunnostustyön häneltä ja Illin Konehuolto suoritti koko perusteellisen ja kalliin kunnostuksen.

Repijällä varustettua, juuri kasattua D155A-1 -puskonetta ajetaan ulos
Eesti Energian hallista. Vasemmanpuolisessa kuvassa on Suomen Rakennuskoneen Seppo Kankaanpää, Antti Illi sekä Illin Konehuolto Oy:n toinen
asentaja.

”Huolellisesti suoritettu työ vei nelisen kuukautta neljältä, erittäin ammattitaitoiselta asentajalta ja kokonaiskustannukset kipusivat noin miljoonaan markkaan. Meidän työmme osuus oli 180 000 markkaa, osat koneeseen hoiti Suomen Rakennuskone”, muistaa Antti.

”Jutussa mainitussa toisessa, Eesti Energialle myydyssä puskukoneessa D375A-2 näkyi myös meidän kädenjälkemme. Kävimme nimittäin kasaamassa sen Eesti Energian hallissa Suomen Rakennuskoneen huoltopäällikön Seppo Kankaanpään ohjauksessa. Kaikki tämä oli alkusoittoa Komatsujen menestystarinalle naapurissamme. Kaikesta on kiittäminen jo eläkkeellä pitkään ollutta Raimo Rekoa”, päättää Illi.

Illin Konehuolto Oy on Lahdessa sijaitseva, vuonna 1992 perustettu raskaiden maanrakennus- ja maatalouskoneiden huolto- ja korjaustoimintaa sekä varaosien myyntiä harjoittava liikeyritys.Lue seuraavaksi