Uutiset

Työkoneet

IKH:lta myös merkkikohtaiset työvalot

Isojoen Konehalli Oy eli IKH on tuonut uusia työvaloja markkinoille auttaakseen asiakkaitaan selviytymään paremmin pimeästä ajanjaksosta. Tänä vuonna IKH on ottanut valikoimaansa useampia mallikohtaisia traktori- ja työkonetyövaloja. Kyseessä ovat led-työvalot, joilla voidaan korvata alkuperäiset halogeenityövalot. Merkkikohtaisten valaisimien lisäksi IKH on laajentanut muutenkin erikoistyövalojen valikoimaansa.

IKH:n työvalovalikoiva käsittää Agena-, Magna- ja Optimum-sarjat. Agena-valot ovat edullisia ja sopivat käyttöön, jossa valaisimelle ei aseteta esimerkiksi korkeita vaatimuksia häiriösuojauksen suhteen. Magna-sarjassa on runsaasti konekohtaisia valomalleja ja ne ovat suosittuja maatalouden koneissa. Niiden CISPR 25 -häiriösuojausluokka on 3 tai 4.Vaativimpiin olosuhteisiin tarkoitetuissa Optimum-sarjan valoissa samainen suojausluokka on kaikkein korkein eli 5.

CRX Magna 2800P on peruutusvaloksi hyväksytty työvalo. Matalan painonsa ansiosta kiinnitysmahdollisuudet ovat erittäin laajat. Valon pystyy kiinnittämään pintaan tai U-kiinnikkeen avulla ylä-, taka- tai alakiinnityksenä. Valaisimen suojausluokka on IP69K, mikä tarkoittaa, että se kestää painepesun kuumalla vedellä.

”Optimum-sarjan valaisimet eivät aiheuta häiriöitä esimerkiksi metsä- ja kaivukoneissa käytettäviin herkkiin mittalaitteisiin ja niiden käyttöjärjestelmiin”, sanoo IKH:n tuotepäällikkö Tommy Backlund ja muistuttaa, että häiriösuojaus on kaksisuuntaista. ”Huonosti häiriösuojattu valaisin voi, paitsi häiritä muita laitteita, olla itse altis ulkoiselle häiriölle. Se saattaa alkaa vilkkua tai lakata kokonaan toimimasta ulkoisen sähkömagneettisen säteilyn vaikutuksesta.”

CRX Magna 3400MF soveltuu asennettavaksi moniin 2000-luvulla valmistettuihin Massey-Fergusson- traktoreihin. Se sopii suoraan alkuperäisen halogeenityövalon tilalle. Valaisin on hyvä esimerkki IKH:n laajasta konekohtaisten työvalojen valikoimasta.

IKH:n Optimum-työvalojen sarjaan kuuluu malleja, joissa on joko manuaalinen tai termostaattiohjattu linssin lämmitys. Lämmityksen avulla voidaan estää led-valaisimille ominainen linssin jäätyminen.

”Lunta auratessa työvalot on toisinaan sammutettava muun liikenteen häikäisemisen ehkäisemiseksi. Manuaalisella lämmityksellä varustetussa valaisimessa lämmitykselle on erillinen virransyöttö, ja sen voi pitää päällä, vaikka valo olisikin sammutettuna. Näin valo on heti kirkas, kun sitä taas tarvitaan. Termostaattiohjattu lämmitys toimii vain, kun valo on päällä”, Tommy Backlund selvittää ja jatkaa, että termostaattiohjattu versio sopii moneen käyttöön ja on kehitetty asiakkaitten toiveesta.

CRX Magna 5600SE on työvalo horisontaalisella valokeilalla, mikä vähentää häikäisyä lähellä oleviin ajoneuvoihin. Magna-sarjan valaisimissa häiriösuojaus on aina vähintään CISPR25 luokka 3.

Optimum 5000 -työvalo on suunniteltu ammattikäyttöön huippuominaisuuksilla. Siinä on korkein häiriösuojusluokka (CISPR25 Luokka 5), IP69K-luokitus ja hyvä tärinänkesto. Valaisin soveltuu käytettäväksi työkoneissa ja traktoreissa, ja erillisen Valtra valokehyksen avulla valo voidaan asentaa Valtran N ja T-sarjojen alkuperäiskiinnikkeisiin.

Lue seuraavaksi