Uutiset

Työkoneet

Huomio työkoneiden työvaloihin

Kaivukoneilla, metsätyökoneilla, traktoreilla ja pyöräkuormaimilla työskennellään usein vaativissa olosuhteissa, joissa näkyvyys on kaukana huippuluokasta. Panostus koneiden työvaloihin on kokonaishinnoissa maltillinen lisäys, jonka kautta urakoinnin tehokkuus, turvallisuus sekä työmukavuus nousevat uudelle tasolle. Työvaloratkaisuissa kannattaa kääntyä alan ammattilaisten pariin ja esimerkiksi RST-Steelin vankan asiantuntemuksen avulla työkoneen tehokkuus saadaan optimoitua kaikissa olosuhteissa.

Led-valojen kehityksen tuomat varustelumahdollisuudet on otettu tehokkaasti käyttöön myös työkonepuolella ja erityisesti kaivukonepuolella työvalojen määrä on kasvanut huomattavasti. Nykyaikaiset työvalot yhdistettynä jämeriin valotelineisiin kestävät myös Suomen olosuhteissa ja ne tuovat tarkkuutta, tehokkuutta sekä turvallisuutta työskentelyyn samalla parantaen myös koneiden ulkonäköä huomattavasti.

Kokonaisuus tehtävien mukaan

RST-Steelin valikoiman ja ammattitaidon kautta pystytään räätälöimään jokaiselle raskaan konekaluston käyttäjälle sopivin ratkaisu. Myyntipäällikkö Arttu Eskola suosittelee esimerkiksi Lazer Linear -tuotteita niiden valotehon sekä valolaadun ja kovimmatkin olosuhteet kestävän rakenteen ansiosta.

RST-Steel työllistää Nivalassa sekä Pirkkalassa noin 25 henkilöä ja oma tuotanto valmistaa esimerkiksi valotelineitä tärkeimpiin kaivukonemerkkeihin sekä kotimaan markkinoille että yhä kasvavissa määrin myös vientiin. ”Suunnittelemme ja toimitamme vuosittain kymmenittäin valosarjoja alan yrittäjille sekä urakoitsijoille, ja asennukset hoituvat yleensä jälleenmyyjäverkostomme kautta.  Selkeiltä ja kattavilta nettisivuiltamme on helppo kasata omaan koneeseen sekä käyttötarpeisiin parhaiten sopiva kokonaisuus. Valosarjoja tilataan kaiken tyyppisiin koneisiin, mutta erityisen kovaa kysyntä on pyöräalustaisten kaivukoneiden ryhmässä. Näillä koneilla työskennellään usein ahtaissa olosuhteissa ja liikenteen seassa, joten panostus turvallisuuteen on erinomainen ratkaisu”, kertoo RST-Steelin myyntipäällikkö Arttu Eskola.

”Nykyisten led-valojen pienuuden ansiosta kaivukoneen laaja koko saadaan hyödynnytettyä työvalojen asennuksissa. Valotelineitä saadaan asennettua niin katolle kuin vastapainon päälle ja tarkan suunnittelun kautta katvealueet jäävät minimiin. Yleisin kaivukonevarustus sisältää katon valotelineet, tasovilkut sekä vastapainon valotelineet ja tämän kokoinen investointi maksaa itsensä tehokkuuden ja turvallisuuden kautta nopeasti takaisin”, korostaa Eskola.

Valon laadulla on merkitystä

Pyöräalustaiset koneet työskentelevät usein kaupunkien keskustoissa ja muilla näkyvillä paikoilla. Maltillisilla sijoituksilla työvaloihin ja valotelineisiin yrityksen liikkuva käyntikortti saa ansaittua huomiota samalla tehokkuuden ja turvallisuuden kasvaessa.

Työvaloja valittaessa kannattaa muistaa, että ei kannata tuijottaa pelkkään valotehon määrään. ”Valon värilämpötila on hyvin olennainen ominaisuus, sillä se vaikuttaa sekä tarkkuuteen esimerkiksi varjojen kohdalla että silmien jaksamiseen. Väärän värilämpötilan kautta silmät väsyvät huomattavasti enemmän ja pahimmillaan se voi lisätä silmänpohjanrappeuman mahdollisuutta. Edustamamme Lazer-tuotteet ovat alan kärkeä ja oikean värilämpötilan lisäksi niiden kestävyys on huippuluokkaa, mistä kertoo niille myönnettävät pitkät takuut.”

RST-Steelin asiantuntemus koneiden varustelussa on myös alan maahantuojien tiedossa ja yhteistoiminta sujuu saumattomasti.

”Tämä näkyy asiakkaalle palvelun nopeutena ja esimerkiksi juuri työvalojen hankinta ja asennus onnistuu helposti. Valotekniikan huikea kehitys sekä kustannuksien maltillisuus ovatkin viimeisen parin vuoden aikana kasvattaneet työvalojen suosiota reippaasti ja niiden avulla saavutetut hyödyt korvaavat hankintakustannukset todella nopealla aikataululla”, päättää Eskola.

Lue myös: Automatkailu 2020: RST-Steel

Lue seuraavaksi