Uutiset

Autot

Automatkailu 2020: RST-Steel

RST-Steelin Arttu Eskola esittelee tässä yhtä matkailuautoilijoiden suosikiksi noussutta tuotetta, astinlautaa. Ikääntymisen myötä ajoneuvoon nousu vaikeutuu ja matkailuautot ovat yleensä korkeampia kuin jopa vastaavat pakettiautot. RST-Steelin valmistamat, jälkiasennettavat astinlaudat tuovat helpotusta tähän kiipeilyyn. Valikoimasta löytyy moniin automerkkeihin soveltuvia astinlautoja, niin kuljettajan, kartanlukijan kuin sivuoven alle asennettavaksi. Materiaalina on alumiini ja ruostumaton teräs, joka on kiillotettu tyylikkään kiiltäväksi. Todennäköistä on, että auto ruostuu tai vaihtuu ennemmin alta kuin tästä astinlaudasta aika jättää. Toki sen voi näppärästi siirtää seuraavaankin autoon.

Alun perin raskaalle kuljetuskalustolle karjapuskureita ja kiinnikerautoja valmistava RST-Steel esitteli messuilla matkailuautoihin soveltuvia varusteita, omaa valmistetta olevia puskureita ja rautoja sekä yrityksen maahantuomia led-lisävaloja. Mitä enemmän auto liikkuu, sitä suurempi on todennäköisyys joutua hirvieläinkolariin. Nokalle asennettu ”lehmänheittäjä” suojaa hyvin myös matkailuautoa suuremmilta vaurioilta. Ja monessa tapauksessa se voi taata matkan jatkumisen ilman lomasuunnitelmien muuttumista. Pellit ehtii sitten oikoa myöhemmin, kunhan vain matka jatkuu. Lapissa, missä porot kuljeskelevat vapaasti, tällainen karjapuskuri on erittäin hyvä lisävaruste.

Karjapuskureiden ohella RST-Steelin omaa tuotantoa ovat myös erilaiset lisävalotelineet ja astinlaudat. Materiaalina on tällöin tietenkin yrityksen nimessäkin esiintyvä rst eli ruostumaton teräs.
RST-Steel on tuonut nyt jo muutamia vuosia maahan sekä jälleenmyynyt englantilaisvalmisteisia Lazer-led-valoja. Arttu Eskolan mukaan RST-Steel myy tänä päivänä eniten maailmassa juuri näitä brittiläisiä valoja. Pitkällä pimeällä rospuuttokaudellamme on varmasti osuutta tähän asiaan. Metsäkoneiden, puu- ja tienhoitoautojen sekä monien muiden ammattilaisten on oltava liikkeellä kelistä tai valaistuksesta riippumatta. Eikä se kunnon valaistus pahaa tee matkailuautonkaan nokalla. Nykyään varsinkin, kun autot soveltuvat jo hyvin kylmälläkin kelillä tapahtuvaan matkailuun. Ja silloinhan on myös pilkkopimeää, kun on kylmää. RST-Steelin led-valovalikoimassa on niin työ- kuin lisäpitkiä valoja.

RST-Steelin osastolla oli esillä ammattiautoissakin (kuorma-, paketti- ja taksit) käytettäviä varusteita kuten karjapuskureita ja led-valoja, jotka soveltuvat yhtä lailla matkailuajoneuvoihin.


Lue myös: RST-Steel Oy varustelee ammattilaiset – Pirkkalan toimipiste laajentaa palveluita

Lue seuraavaksi