Uutiset

Työkoneet

Huddig 1260D Stage IV -päästöluokkaan

Ruotsalainen Huddig on lanseerannut uuden kaivurikuormaajansa mallimerkinnällä 1260D. Suurimmat muutokset vanhaan malliin verrattuna ovat nelosvaiheen Cummins-moottori pakokaasun jälkikäsittelylaitteineen (SCR – AdBlue) sekä uusi isompi kosketusnäyttö ohjaamossa. Valmistaja lupaa myös kohentaneensa näkymää ympäristöön kuljettajan

Ohjaamossa on uusi 10 tuuman kokoinen kosketusnäyttö.

istuimelta. Parantunut näkyväisyys johtuu pitkälti äänenvaimentimen ja jälkikäsittelylaitteiden sijoittelusta. Ne löytyvät nyt oikeanpuoleisen etulokasuojan vierestä A-pilarin takaa. Edelleen näkyväisyyttä eteen kohentaa tuulilasin pyyhkimien uusi asennuspaikka oikealla puolella.

Uusi 10 tuuman kokoinen näyttö on sijoitettu ohjaamon pystypilariin oikealle. Se liukuu sivusuunnassa, joten jokainen kuljettaja löytää sille optimaalisen asennon. Resoluutio on aiempaa korkeampi ja valikosta toiseen kulkeminen on toteutettu ikonein, ei tekstein. Käytössä on värikoodaus, omansa hydrauliikalle, elektroniikalle ym. Uutta informaatiota näytössä on muun muassa ulkoilman lämpötila.

Huddig on myös tehnyt koneisiinsa internetpohjaisen työkalun, jonka avulla esimerikiksi huoltotietoja voidaan tutkia etänä vaikkapa kännykällä.

Moottorina on siis 6,7 litran kuusisylinterinen, turboahdettu  Cummins 116 kilowatin teholla. Voimansiirto on hydrostaattinen ja nopeusalueita on kaksi: 0-10 ja 0-42 kilometriä tunnissa. Akselit tekee edelleen ZF. Uusi Huddig 1260D painaa ilman kauhoja 12 500 kiloa.

Konepörssi palaa uutuuteen myöhemmin tänä vuonna.

Lue seuraavaksi