Uutiset

Työkoneet

Hitachilla merkkipaaluja

Hitachi Construction Machinery (Eurooppa) kertoo toimittaneensa marraskuussa 2012 jo 50 000:nen Hitachi-minikaivukoneensa Hollannin Oosterhoutin tehtaalta. Hitachi ZX17U-2 mallin vastaan otti sveitsiläinen vuokrausyritys BauRent AG Ost, jolle koneen myi Sveitsin maahantuoja Probst Maveg AG.

”Aloitimme minikaivukoneiden kokoonpanon Hollannissa vuonna 1998. Sen jälkeen niitä on myyty kautta koko Euroopan. Asiakkaat ovat arvostaneet koneissa monipuolisuutta, helppoa käyttöä sekä kuljettajan ergonomiaa”, kertoo minikaivukoneiden myyntijohtaja Joep van den Maagdenberg.

Effretikonissa pääkonttoriaan pitävä BauRent AG Ost toimii koko Sveitsin alueella. Vuokrauslaivastossa on 150 Hitachi-merkkistä konetta, malliston käsittäessä kaikkia kokoluokkia mallien ZX10U-2 – ZX225USRLC-3 välillä.

”Olemme ostaneet Hitacheja vuodesta 2003 lähtien ja kokemus on osoittanut niiden olevian juuri sopivia myös vuokrausbisnekseen. Maahantuojan tarjoamalla toimivalla huollolla ja jälkimarkkinoinnin tuella on ollut iso osuus asiakastyytyväisyydessämme”, kehaisee Hanspeter Jansen (BauRent AG Ost).

Toinen syksyllä juhlittu merkkitapaus on 40 vuotta jatkunut tuotanto Euroopassa. Vuonna 1972 perustettu HCME jatkui yhteisyrityksenä Fiatin kanssa vuosina 1986-2001. Vuonna 2002 johto, myyntiorganisaatio, tuotekehitys- ja tuki sekä koko tehdas siirtyivät uusiin tiloihin Amsterdamin. Tehtaassa kootaan keskikokoiset Hitachi-kaivukoneet.

”Vuonna 1972 aloitimme neljällä työntekijällä. Nyt työllistämme 600 ihmistä ja liikevaihto on 600 miljoonaa euroa. Myös kysyntä koneille on kasvanut noista ajoista. Vuodesta 2002 yli kuusitonnisten kaivukoneiden markkinat ovat kaksinkertaistuneet Euroopassa”, tiesi HCME:n johtaja Moriaki Kadoya juhlapuheessaan.

Hitachin kaivukonetehdas Amsterdamissa avattiin vuonna 2002.

Katso seuraavilta välilehdiltä 10 vuoden takaisia kuvia Amsterdamin tehtaalta. Japanilaiset olivat käynnistämässä tehtaan tuotantoa.

Hitachin Amsterdamin tehdas vuonna 2002. Pertti Vainio (vas.) sekä Jari Salomäki.

Hitachin Amsterdamin tehdas vuonna 2002.

Hitachin Amsterdamin tehdas vuonna 2002. Toimittaja Päiviö 15 kiloa kevyempänä sekä toinen lyhytperäinen.

Hitachin Amsterdamin tehdas vuonna 2002.

Hitachin Amsterdamin tehdas vuonna 2002.

Hitachin Amsterdamin tehdas vuonna 2002.

Hitachin Amsterdamin tehdas vuonna 2002.

Hitachin Amsterdamin tehdas vuonna 2002. SL-Mediat Oy:n omistaja ja hallituksen puheenjohtaja Janne Virtanen (oik.) tutustumassa Hitachin kaivukonetuotantoon ja sen aikaiseen tehtaan johtoon.

Lue seuraavaksi