Uutiset

Työkoneet

Hitachi ZW330-6 – uusin kutossarjalainen

Hitachi lupaa, että uusimassa noin 26 tonnin painoisessa Hitachi ZW330-6 -pyöräkuormaajassa on erittäin kestävät komponentit ja suorituskykyä parantavaa teknologiaa. Edelleen luvataan, että monet uudet yksityiskohdat parantavat kuljettajan turvallisuutta.

Hitachi aloitti vuoden 2016 Baumassa uusien kuutossarjan pyöräkuormaajien esittelyn malleilla ZW180-6 (14,9-15,3 t/136 kW) sekä ZW370-6 (33,7-34,2 t/290 kW). Tuon jälkeen perhe on täydentynyt jo usealla eri kokoisella koneella ja nyt siis uusin lisäys on ZW330-6 (26-26,6 t/232 kW). Hitachin pyöräkuormaajat kattavat jo työpainovälin 2-48 tonnia. Malliston lippulaiva on ZW550-6 (47,0-47,8 t/382 kW).

ZW330-6 sijoittuu sellaiseen kokoluokkaan, mikä tekee siitä sopivan murskauslaitoksille, maansiirtotöihin sekä sahateollisuuden tarpeisiin. ZW330-6:n vetovoiman luvataan kasvaneen 26 prosentia aiempaan malliin verrattuna. Tämä lisää lastaustyön tehoa.

Hallintalaitteissa on tehonlisäyskytkin, jolla saa lisää voimaa juuri silloin, kun sitä tarvitaan, tai esimerkiksi ajettaessa ylämäkeen. Hydrauliikkaan on tullut lisää litroja, mikä näkyy esimerkiksi nopeampana aisojen nostona. Aisojen ja kauhan samanaikaisen käytön luvataan onistuvan.

Voimansiirrossa on lock-up -toiminto, joka Hitachin mukaan pienentää ZW330-6:n kulutusta ajossa ja alentaa siten käyttökustannuksia.

Vaativia käyttöolosuhteita ajatellen ZW330-6:een on suunniteltu uusi takasäleikkö, joka suojaa paremmin jäähdyttimiä pölyltä ja roskilta. Jäähdyttimien korroosionkeston luvataan kohentuneen. Rajumpia työolosuhteita ajatellen ZW330-6 on varustettu myös pohjapanssarilla.

ZW330-6:n ohjaamon luvataan tarjoavan entistä parempaa ergonomiaa. Näkyväisyys on sekin kohentunut joka suuntaan. Peruutuskamera, kaartuva moottoritilan kansi, sekä pakoputken että moottorin ilmanoton uusi sijoittelu tarjoavat kuljettajalle paremman näkyvyyden koneen taakse ja sivuille. Äänieristystä on myös parannettu. Ohjaamossa on uusi näyttö, jonka avulla säädetään koneen eri parametrejä. Tehokkaat led-takavalot parantavat koneen näkyvyyttä pölyisillä työmailla.

Huoltojen ja päivittäisten tarkastusten tekeminen käy valmistajan mukaan nopeasti ja kätevästi, sillä ZW330-6:n moottoritilan luukut avautuvat reilusti. Ureasäiliön täyttö tapahtuu maassa seisten. Akun päävirtakatkaisin kuuluu nyt vakiovarustukseen, ja sen käyttö estää onnettomuudet sähkölaitteita huollettaessa sekä akkujen purkautumisen pidempien seisokkien aikana. Hitachi Construction Machinery (Europe) NV:n pyöräkuormaajaosaston johtaja Vasilis Drougkas sanoo:

“ZW330-6 on poikkeuksellisen kestävä ja luotettava pyöräkuormaaja, joka vastaa asiakkaittemme tarpeisiin. Siksi he voivat odottaa tältä pyöräkuormaajalta entistä enemmän ilman kompromisseja.”

Neljäsylinterinen Cummins-dieselmoottori on Stage IV -yhteensopiva. Pakokaasuja puhdistetaan DOC- ja SCR-järjestelmillä eli urean avulla.

Lue seuraavaksi