Uutiset

Työkoneet

Hitachi ZW180-5 15 tonnin painoluokkaan

Hitachin vitossarja saa täydennystä, kun uusi ZW180-5 –pyöräkuormaaja on saapunut markkinoille. Uutuuteen saattoi tutustua jo Rotatorilla taannoisilla Mansen Mörinöillä (kuva). Kuusisylinterisen ja 126 kilowatin tehoisen moottorin sylinteritilavuus on 6,7 litraa.

Pakokaasujen puhdistuksessa on käytössä DOC ilman partikkelisuodatinta. Hitachin mukaan viisiportainen uusi vaihteisto sekä uusi moottorin sähköinen ohjausyksikkö ovat vähentäneet polttoaineen kulutusta kymmenisen prosenttia edelliseen malliin verrattuna.

Kuljettaja voi valita valmiiksi ohjelmoiduista työalueista mieleisensä. Standard-asennossa moottorin kierrokset ovat maltilliset ja sitä suositellaan käytettäväksi vakiotöissä ja siirtoihin tasaisilla alustoilla. Kun tarvitaan maksimi työntövoimaa sekä nopeaa ja sitkeää mäennousukykyä, valitaan P-alue. Työalueen vaihto onnistuu nopeasti yhdestä napista.

Polttoaineen kulutuksen tarkkailussa auttaa ohjaamon ECO-näyttö. Se kertoo, milloin käyttö ja ajo ovat taloudellista ja polttoainetta säsätävää. Pyöräkuormaajaan saa lisävarusteena myös moottorin sammutusautomatiikan, joka aktivoituu tietyn tyhjäkäynnillä käytön ajan jälkeen.

Ohjaamosta löytyy lämmitettävä ilmajousitettu istuin. Jalkatila on kasvanut, sillä istuin liukuu aiempaa taaemmas. Myös kallistettava ohjauspyörä kolumneineen on sijoitettu uudestaan jalkatilan kasvattamiseksi. Näkyväisyys on parantunut, sillä tuulilasissa on vähemmän pilareita. Vakiona on peruutuskamera. Vastapaino koneessa on nyt näkyvillä molemmin puolin konetta.

Pölyisiä työmaita varten tarjolla on laajempi jäähdytin. Tuulettimen siivikko on pyöritettävissä molempiin suuntiin. Siipiä voidaan käyttää myös automatiikalla, jolloin ne pyörivät minuutin takaperin jokaista puolta käyttötuntia kohden.

Lue seuraavaksi