Uutiset

Työkoneet

Henkilömuutoksia Matekon Oulun toimipisteessä

Vuoden alusta Matekolla Oulussa on aloittanut konemyyjänä Sami Mansikkasalo sekä varaosapuolella Paul Forsman.

Sami on ennen konemyyjäksi siirtymistään toiminut Matekolla vuoden verran jälkimarkkinoinnin parissa, joten talo on tullut jo tutuksi.

”Olen aikaisemmin toiminut porarina ja panostajana infraprojekteissa, ja siellä heräsi kiinnostus tuotepuolelle. Olen ennen Matekolle siirtymistä ollut myös Suomen Rakennuskoneella pyörittämässä varastoa ja Haka-Centerillä jälkimarkkinoinnissa”, kertoo Mansikkasalo.

”Talo ja konemerkki ovat niin hyviä, että tämä on mieluinen siirtymä. Paikalliset asiakkaat ovat jo pitemmältä ajalta tuttuja. Nyt pääsen heidän pariinsa konemyynnin merkeissä. Uuden asioiden opiskelu on innostavaa, ja uudet haasteet tuovat hyvän fiiliksen.”

”Nyt pääsen luomaan uuden kokonaisuuden ja käyttämään luovuuttani, kun etsin rakosia kaupanteolle. Maailmantilanteen haastavuudesta huolimatta langat olisi tarkoitus pitää käsissä positiivisella fiiliksellä”, lopettaa tuore konemyyjä.

Vapaa-ajallaan Samin elämäntyyli on aktiivinen: mies harrastaa amerikkalaista jalkapalloa kilpailullisesti Northern Lightsin riveissä. Oheisharjoitteena mies viihtyy kuntosalilla, ja myös golf- sekä tenniskentät ovat tulleet tutuiksi.

Jälkimarkkinoinnissa vuoden alussa aloittanut Paul Forsman vastaa varaosatoimituksista huollolle ja asiakkaille.

”Varaosien maailma on jo ennestään tuttua, sillä minulla on pitkä kokemus henkilöautojen varaosista. Käsittelin edellisessä työssäni huoltojen varauksia ja siihen liittyviä tilauksia, joten nykyiseen toimeen on yhtymäkohtia”, sanoo Forsman.

”Toki konepuolella on entiseen verrattuna monenlaisia suodattimia, lisälaitteita ja isoja hydrauliikkalaitteita, ja osien kirjo on todella laaja. Tekniikan alan ihmisenä olen kuitenkin päässyt töihin hienosti käsiksi. Hommaa aikaisemmin hoitaneelta Samilta saan tarvittaessa neuvoja. Lisäksi tukea löytyy muutenkin talosta todella hyvin.”

”Tunnelma uuden työn parissa on todella hyvä, sillä uutta on aina mukavaa oppia, ja on mielenkiintoista alkaa kehittämään toimintaa entisestään. Samilta jäi hommiin hyvät pohjat, ja meillä on mainiot työkalut käytössä”, toteaa Forsman.

Töiden jälkeen Paulin vapaa-aika on sangen ulkoilupainotteista.

”Ulkoilen koiran kanssa sekä hiihdän ja luistelen. Kotona ollessani korjailen kitaroita ja teen laserkaiverruksella kaikenlaista.”


Lue seuraavaksi