Uutiset

Työkoneet

HCME lisää vaihto-osien tuotantoa

Hitachi Construction Machinery Europe (HCME) on avannut uuden tehdaskunnostettujen varaosien tuotantolaitoksen Hollannin Oosterhoutiin. Vuonna 2009 laaditun suunnitelman mukaan, ja noin miljoonan euron investoinnin jälkeen, uusia kunnostettuja ja tehdastakuun omaavia osia on alettu toimittaa Euroopan jälleenmyyjien kautta asiakkaille.

Valikoimissa on mm. hydraulipumppuja, käännön ja voimansiirron hydraulimoottoreita sekä sylintereitä kaikkiin keskikokoisista kaivukoneista ylöspäin, aina kaivoskalustoon saakka. Myös pyöräkuormaajien voimansiirron komponentteja tehtaassa kunnostetaan.

Hitachilta luvataan, että osat vastaavat laadultaan uutta, mutta ovat paljon edullisempia hankkia. Takuu osille on sama kuin uusille eli kuusi kuukautta. Uudessa laitoksessa kunnostetaan vain Hitachin itsensä valmistamia komponetteja, mutta parhaillaan Hitachi työskentelee osatoimittajiensa kanssa vastaavan vaihto-osajärjestelmän luomiseksi. Tällaisia OEM-valmistajia Hitachille ovat muun muassa ZF, Mercedes, Allison ja Isuzu.

EH-sarjan kiviautojen voimansiirtokomponenttien kunnostaminen on ulkoistettu hollantilaisyhtiölle. Esimerkiksi Talvivaaran EH3500ACII-kiviautoissa hyödynnetään näitä vaihto-osia 20 000 tunnin käytön jälkeen. ”Kilpailukykyinen hinta, korkea laatu ja hyvä saatavuus ovat tekijöitä, jotka houkuttavat asiakkaita valitsemaan tehdaskunnostetun osan rikkoutuneen tilalle”, kertoo jälleenmyyjäyhteyksistä vastaava Marten Bootsma HCME:lta.

Lue seuraavaksi