Uutiset

Työkoneet

Hautala Service esitteli Mean Green -täyssähköleikkurit vaativiin työtehtäviin

Täyssähköiset koneet tekevät nykyään aluevaltauksia miltei alalla kuin alalla ja viherkonepuoli ei tee poikkeusta. Ilmajokelainen Hautala Service Oy on tunnettu alan huipputuotteiden edustaja ja ei olekaan yllätys, että yritys toimii myös täyssähköisten leikkurien puolella alan edelläkävijänä. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa marraskuussa järjestetyillä Liikuntapaikkamessuilla Hautala Service esittelikin amerikkalaisen Mean Green -tuoteperheen kaksi uutta täyssähköleikkuria, jotka soveltuvat ammattilaistason urakointiin kaikissa olosuhteissa.

Mean Green on valmistanut täyssähkökäyttöisiä leikkureita jo vuodesta 2008 ja yrityksen leikkurit on suunniteltu nimenomaan akkukäyttöisiksi. Tämä näkyy leikkurin komponenteissa sekä materiaalivalinnoissa ja esimerkiksi runko sekä leikkuulaite on valmistettu lentokonealumiinista. Myös akkuteknologia edustaa alan huippua, mikä näkyy valmistajan mukaan pitkinä työskentelyaikoina sekä akkujen mittavana elinkaarena.

Mean Green Majoris Riv – sähköinen suurteholeikkuri

Hautala Servicen Arto Hautala esittelemässä tuliterää täyssähköistä Mean Green Majoris Riv -leikkuria Tampereen Liikuntapaikkamessuilla. Sähköisyys vie leikkuutyöt uudelle tasolle niin päästöttömyyden, hiljaisuuden kuin alhaisten ylläpitokustannusten osalta.

Tampereen messuilla Hautala Service pääsi esittelemään todellisen huippu-uutuuden, kun paikalle saatiin täyssähköinen, ajettava sekä paikallaan kääntyvä Mean Green Majoris Riv -leikkuri. Kone on saatavana joko 133 tai 152 senttimetrin leikkuuleveydellä ja sen toiminnot ovat säädettävissä erittäin tarkoin eri työtehtäviin soveltuviksi. Vetopyörät ja leikkuuterä ottavat voimansa eri moottoreista ja leikkurin etenemiskyky sekä matala painopiste takaavat työskentelyn jopa 20 asteen rinteissä.

Mean Green Majoris Riv on varustettu 22kW akkupaketilla ja täysi lataus saavutetaan 11 tunnissa. Tämä riittääkin mainiosti normaalin työpäivän vaatimuksiin, sillä tehokas työaika yhdellä latauksella on valmistajan mukaan yli seitsemän tuntia. Litiumtekniikkaa käyttävä akkujärjestelmä on myös hyvin pitkäikäinen, sillä sen käyttöiäksi luvataan normaalikäytössä 10-15 vuotta. Akuston takuu on Majoris Riv- sekä Stalker -malleissa kolme vuotta tai 1200 tuntia.

Majoris Riv on kehitetty pitkät työpäivät huomioiden ja ajettavuus, hallintalaitteet sekä istuinmukavuus edustavat alan kärkeä. Majoris Riv on myös kattavasti varusteltu ja vakiopakettiin kuuluu esimerkiksi nopeudenrajoitin, usb-pistoke, led-majakka, etujousitus, turvakaari sekä huoltonostin. Lisävarusteena on saatavana led-valot, aurinkokennokatos, integroitu Blast-puhallin sekä tieliikennesarja.

Mean Green Stalker SO -kompaktia tehoa

Päälläseisottava täyssähköinen Mean Green Stalker SO -leikkuri on erittäin ketterä ja kokoluokkaansa nähden tehokas. Stalker on muiden Mean Green -tuotteiden tavoin myös erittäin hyvin vakiovarusteltu ja lisävarustelulla yksilöllisyyttä on helppo lisätä omien työtehtävien mukaisesti.

Kiinnostava uutuus on myös seisaaltaan ajettava Mean Green Stalker SO -sähköleikkuri. Stalkerin rungon pituus on vain 120 senttimetriä ja leikkuuleveys on 122 senttimetriä, mikä takaa tehokkaan työskentelyn myös ahtaissa olosuhteissa. Ajoasennosta johtuen työskentely on hyvin tarkkaa ja kahden akun toiminta-aika on noin seitsemän tuntia.

Niin Stalker- kuin Majoris Riv -mallien vahvuutena toimivat myös erittäin pienet huolto- sekä ylläpitokulut perinteiseen leikkuriin verrattuna. Elinkaarikustannuksia laskettaessa kannattaa huomioida polttoaineiden, voiteluaineiden, hihnojen sekä vaijerien aiheuttamien kustannusten poistuminen perinteisiin leikkureihin verrattuna. Vielä kun otetaan huomioon Mean Green -koneiden päästöttömyys sekä äänettömyys ja niiden tuoma hyöty tarjouskilpailuissa, on sähköleikkurien hieman korkeampi hinta helposti perusteltavissa hankintoja tehtäessä.

Lue seuraavaksi