Uutiset

Työkoneet

Harvennushakkuuta hankien keskellä

Lisätehoja hakkuuseen kaivukoneesta

Viimeisin yrityksen kalustohankinta toimii lumisten maisemien keskellä harventaen nuorta männikköä. Vastaavissa töissä toimivien järeän kokoisten motoyksiköiden rinnalla näyttää Doosan 140R kaivukone kaatopäineen sirolta ja viattomalta. Vaikutelma kuitenkin muuttuu
koneyksikön ryhtyessä töihin. Paksussakin lumessa Doosan liikkuu vaivattomasti ja puomiston liikkeillä tarkasti oikeaan suuntaan kaatuvat puut tekevät työskentelystä varmaa ja vaivatonta.

Tekijät tyytyväisiä lopputulokseen

”Lyhytperäinen 14–15 tonnin kone oli selvä valinta tähän työhön. Dae-Tek Oy:n konemyyjän Matti Hirvosen kanssa on tehty yhteistyötä jo vuosia ja Matilla oli kilpailukykyisillä ehdoilla yksikkö tarjolla, joten päädyimme Doosanin DX140R malliin, jonka hydrauliikan valmius ja panssarointi varusteltiin Kuopiossa Savon Konehuollon toimesta. ”Kaatopää ja mittalaite asennettiin mekaanikkona toimivan poikamme Jonnen toimesta”, kertoo toinen omistajista Petri Ahonen. Koneessa on työlaitteena talvisin Keto 105 kaatopää ja 700 millin telat, jotka korvautuvat toukokuun aikana kauhavarustuksella ja leveämmällä telastolla metsäteiden rakentamiseen ja kunnostukseen. Näin saadaan koneen käyttöaste huippuunsa.

Tasapainoinen kokonaisuus

Koneen 500 tunnin käyttökokemuksella perheen pojat, Joni ja Tommi, pitävät konetta ominaisuuksiltaan erinomaisina tehtävään työhön. Koneen vakaus, liikkuvuus ja hydrauliikan tehot ovat olleet positiivisia yllätyksiä. Ympäripyörivyys yhdistettynä 3 metrin kaivuvarrella lisää työskentelyaluetta, jonka seuraaminen on helppoa ohjaamon hyvän näkyvyyden ja takakameran ansiosta.

Käyttökustannukset eivät rasita

Koneen yksinkertainen rakenne verrattuna perinteiseen kaatokoneeseen vähentää vaurioituvien komponenttien määrää pienentäen käytön aikaisia kustannuksia. Petri laskee polttoainekulutuksen liikkuvan 10 litran tuntikulutuksen paikkeilla, joka on kohtuullinen arvo. ”Varaosiin kuluvaa summaa on vaikea arvioida käyttötunnilta, koska mitään ei ole
tarvittu”, lisää Petri Ahonen lopuksi.

www.daetek.fi

Lue seuraavaksi