Uutiset

Työkoneet

Hangosta Kuusamoon – Mutanen lähti liikkeelle

Matkaan Mutanen starttasi kesäkuun ensimmäisenä päivänä Hangon torilta hieman kymmenen jälkeen. Paikalla oli sekä uskollisia faneja että runsaasti median edustajia. Harvoin on kaivukonetta kuvattu niin paljon televisioon kuin nyt, Mutasen aloitessa yhden miehen Via Dolorosaansa. Lähtöpäivän iltana mies esiintyi sekä Ylen uutisissa että MTV3:n Kymmenen uutisten loppukevennyksessä. Eikä suotta. Sen verran hullu päähänpisto Mutasen keikka Kuusamoon on.

Ja sanojensa mittainen mies Mutanen myös näyttää olevan. Kaivukonereissu halki Suomen on myös oiva osoitus siitä, mikä voima nykyisellä uudella medialla on. Mies uhosi Facebook -yhteisössä lähtevänsä erikoiselle matkalleen, mikäli saa 50.000 fania sivulleen. Määrä täyttyi varsin nopeasti ja nyt Mutasella on kannattajia jo yli 83.000. Ja lähes jokaisella on jotain sanottavaa asiasta ja kannustusta Jukalle satelee.

Ihmisiä tien varsille kerääntyi heti alkumatkasta ja Mutasen Sunward -kaivukoneesta tulee varmasti yksi Suomen kuvatuimmista maarakennuskoneista. Ensimmäiseksi yöksi yhden miehen ja koneen karavaani kulki Hangosta Tammisaareen noin 35 kilometrin matkan. Mikäli päivämatkat pysyttelevät samansuuruisina, on mahdollista, että Jukka Kuusamoon Juhannukseksi ehtii. Konepörssi toivottaa hyvää matkaa ja toivoo koneen kestävän ja raportoi täällä jatkossa matkan edistymisestä. Katso Lisäkuvat välilehdeltä lähdön tunnelmia.

Internet-linkkejä

Konepörssi TV Youtube ”Jukka Hits The Road”Konepörssi TV Youtube ”Jukan lähtöhaastattelu”Reitti kartallaNick Drew – Digger Block uutisoi asianJukan viralliset matkasivut (reaaliaikainen videokuva sekä GPS -paikannus)Jukan facebook -profiiliYlen Uutiset 1.6.Kymmenen Uutiset – loppukevennys 1.6.Ja vielä yksi video Youtubesta

Lue seuraavaksi