Uutiset

Työkoneet

Hämeen Viherrakennus Oy luottaa Hitachiin

Viherurakoitsija Antti Kankaanpää ja työpäällikkö Markku Kinnunen seuraavat Pyynikillä kerrostaloyhtiön teettämän sadevesiviemärin valmistumista.

 

 

Hämeen Viherrakennus Oy:llä on monipuolinen kalusto. Hitachi-kaivukoneita on tällä hetkellä neljä kappaletta, joista pienin on viime keväänä hankittu Hitachi ZX 50U, seuraavaksi tulee viimeisin hankinta, joka on käytettynä ostettu Hitachi ZX 85 USPL. Eniten käytetty ja kuljettajien mielestä teho/painosuhteeltaan paras kone on keskikokoinen Hitachi ZX 135 USPL. Suurin Hämeen Viherrakennuksen kaivukoneista on Hitachi ZX 225 USRLC. Kaikki yrityksen kaivukoneet on varustettu kauhanpyörittäjillä ja keskusvoitelujärjestelmillä, jotta työt sujuvat juoheasti ilman katkoksia. Normaalit huollot tehdään yrityksen omalla hallilla, mutta isommat huollot ja korjaukset tehdään Rotatorin toimesta. Rotatorilta on aina saanut nopean avun ja tarvittaessa myös sijaiskoneen kiireisimpään aikaan.

Muutakin kalustoa yrityksellä on runsaasti: kaksi yhdistelmäkonetta, Lännen 740 ja Valmet 8000, kolme pyöräkuormaajaa, Volvo L70, Volvo L90 ja Komatsu 75, kaksi pienkuormainta, Bobcat 763 ja Avant 635, neljä traktoria, Valtra T160, Valtra 805, Valtra 6550 ja Valtra A95 sekä kaksi Sisu kuorma-autoa vl-laitteilla ja viime keväänä hankittu Fliegelin lavettiperävaunu sekä kymmenen pakettiautoa.

 

Hämeen Viherrakennus Oy – viherrakentamisen ammattilainen

Vuonna 1981 perustetun Hämeen Viherrakennus Oy:n päätoimipaikka on Orivedellä ja toinen toimipiste Ruskossa. Yrityksen perustaja ja omistaja on Antti Kankaanpää. Tänä päivänä yrityksessä mukana ovat myös Antin pojat, Erkki, joka vastaa koneista ja maarakennuspuolesta sekä Lauri, joka puolestaan hoitaa auto- ja lavettipuolta. Työpäällikkönä Hämeen Viherrakennus Oy:ssä toimii Markku Kinnunen, joka on ollut talossa viime keväästä lähtien. Kaikkiaan yritys työllistää oman väen lisäksi 15-20 työntekijää sesongista riippuen. Hämeen Viherrakennus Oy tarjoaa asiakkailleen kokonaisvaltaista palvelua suunnittelusta toteutukseen ja jälkihoitoon asianmukaisella kalustolla ja ammattitaitoisella henkilökunnalla.

Tästä vakuutena on Viherympäristöliitto ry hyväksynyt Hämeen Viherrakennus Oy:lle ISO 9001:2000 standardiin perustuvan laatujärjestelmän vuonna 2004, jota tarkastellaan kahden vuoden välein. Yrityksellä on myös RALA-pätevyys, joka on RALA:n riippumattoman arviointilautakunnan myöntämä osoitus yrityksen osaamisesta ja luotettavuudesta. Yritys on lisäksi Viheraluerakentajat ry:n jäsen.

Hämeen Viherrakennus Oy seuraa tarkkaan alansa muutoksia ja uudistaa aktiivisesti työmenetelmiään. Tämän kehitystyön tuloksena on muun muassa syntynyt kivitöissä tarvittavia erikoistyövälineitä. Isoja työmaita varten on hankittu saksalaisvalmisteinen kivenladontakone.

Hämeen Viherrakennus Oy:n asiakkaita ovat rakennusliikkeet ja erityisesti niiden uudiskohteet, julkisyhteisöt, kaupungit, kunnat, seurakunnat, maarakentajat, Destia ja tietenkin yksityiset. Toiminta-alueena yrityksellä on Tampere ja sen ympäristökunnat. Yksittäisten urakoiden kestoaika on noin pari viikkoa, mutta lyhyempiäkin on ja pisin golf-kenttä urakka on kestänyt jopa kolme vuotta.

 Viherrakennuksen uranuurtaja

Hämeen Viherrakennus Oy on ollut ensimmäisiä yrityksiä Suomessa, jotka ovat tehneet esimerkiksi golf-kenttien väylien hiekkakattauksia ja nurmikoiden stressauksia sekä siirtonurmikoiden asennuksia jalkapallo- ja urheilukentille. Yrityksen palvelukokonaisuuksiin kuuluvat piha-, urheilukenttä- ja golfnurmikoiden, hautausmaiden, julkisten laitosten ympäristöjen perustaminen, erilaiset kivityöt, istutukset, leikkikenttä- ja pihavarusteiden asennukset turvallisuusnormien mukaisesti sekä tietenkin suunnittelu- ja neuvontapalvelut.

Kivirakenteiden osalta Hämeen Viherrakennus Oy tekee pihakivetykset ja -laatoitukset, käytävät, reunukset, portaat, muurit ja pengerrykset. Myös puu- ja metallirakenteet, kuten aidat, terassit ja pergolat, kuuluvat osana yrityksen toimintaan.

Maarakennus ja kunnossapito

Viher- ja ympäristörakentamisen lisäksi yritys tekee maarakennustöitä, kuten omakotitalojen, kesämökkien, hallien, maatilojen ja tuotantolaitosten pohjatöitä. Tarvittaessa yritys tekee myös massanvaihdot, maan, soran ja murskeen ajot, pinnanmuotoilut, pintavesien ohjaukset ja kasvualustojen levittämisen. Myös pelto- ja kaapeliojien kaivuut sekä perkaukset ja vanhojen talojen salaojitusten ja kiinteistökohtaisten jätevesijärjestelmien ja imeytyskenttien tekeminen kuuluvat Hämeen Viherrakennuksen töihin. Talvisin yritys tekee muun muassa lumen aurausta ja poiskuljettamista sekä kalkin levitystä. Täksi talveksikin valjastetaan viisi konetta sekä autot lumitöihin.

Miika Nyrö

 

 

 

Lue seuraavaksi