Uutiset

Työkoneet

Hako CM 600 alle kuution luokkaan

Hako Ground & Garden on tuonut markkinoille uuden runko-ohjatun taajamatraktorin tyyppimerkinnältään Hako Citymaster 600. Se on nyt kolmijäsenisen perheen pienin malli alle kuution säiliötilavuudellaan. Kaksi suurempaa mallia ovat Citymaster 1250 kuution säiliötilavuudella sekä Citymaster 2000 1,85 kuutiometrin säiliöllä. Tarjolla on siis mallit pienestä kiinteistöille sopivasta koneesta suuriinkin lakaisutarpeisiin.

Hako Citymasterin omapaino kuvan imulakaisuvarustuksessa on noin 1700 kiloa. Moottorina on Yanmarin kolmisylinterinen diesel (24,2 kW). Siirtoajossa maksimi nopeus on 25 kilometriä tunnissa.

Koneen toimintoja ohjataan yhden minivivun ja pyörivän sekä painettavan rullan avulla. Kirkas ja selkeä LCD-näyttö kertoo kuljettajalle kaiken oleellisen harjojen pyörintänopeudesta moottorin ja öljyjen lämpötiloihin.

Kun tähän simppeliin näytön kautta tapahtuvaan säätöön lisätään vielä kaksi ajopoljinta, niin voidaan sanoa, että koko hallinta on tehty varsin helpoksi.

Hako Citymaster 1250 ja Citymaster 2000 ovat malliston suuremmat jäsenet.

Citymaster 600 ei suinkaan ole pelkkä lakaisukone. Edestä löytyy A-raami tyyppinen pikakiinnike, joka tekee työlaitteen vaihdosta vaivatonta. Roskasäiliökin on nopeasti pudotettavissa pois ja tilalle voidaan asentaa vaikkapa lava ja hiekotin. Eteen kiinnitetty ruohonleikkuri käyttää samaa roskasäiliötä kuin harjalaitekin.

Ja kuten oheinen video osoittaa, ei toimilaitevalikoima rajoitu pelkästään imulakaisulaitteistoon ja ruohonleikkuriin. Kyseessä on ympärivuotiseen käyttöön soveltuva taajama- ja kiinteistötraktori.

Videosta voi nähdä, kuinka kätevää ja helppoa Citymaster 600:n muuntaminen käyttötarkoituksesta toiseen on.

Lue myös: Hako Ground & Garden siivoaa ulkona ja sisällä (HUOM: Hako ei enää edusta LM-Trac -taajamatraktoreita.)

Lue lisää Konepörssistä 11/2013 tai Lehtiluukusta 7.11.2013 jälkeen.

Lue seuraavaksi