Uutiset

Työkoneet

Häggblom-konserni myy liiketoimintayksiköitään

Suomessa ja Ruotsissa toimiva, Kokkolassa kotipaikkaa pitävä, Häggblom-konserni myy maarakennuskoneiden vara- ja kulutusosien liiketoimintayksiköt ja keskittyy jatkossa entistä vahvemmin kaivosalan tuotteisiin ja palveluihin.

Häggblom Konsernin Suomessa toimiva emoyhtiö Ab A. Häggblom Oy on solminut liiketoimintakaupan, jossa italialainen USCO S.p.A ostaa Ab A. Häggblom Oy:n telaketjusovellusten sekä maarakennuskoneiden vara- ja kulutusosien liiketoimintayksiköt. Myydyt liiketoiminnat sekä niissä työskentelevä henkilöstö siirtyvät 14.2.2022 uuteen yhtiöön, joka toimii jatkossa ITR Häggblom Oy:n nimellä.

Liiketoimintakaupan jälkeen Häggblom-konserni keskittyy Suomessa ja Ruotsissa uuden strategiansa mukaiseen ydinliiketoimintaan. Tähän sisältyy yhtiön omat tuotteet, kuten vaativaan käyttöön soveltuvat erikokoiset kauhat, kaivosautojen lavat ja näihin liittyvät vara- ja kulutusosat sekä asiakkaille tuotettavat elinkaaripalvelut, kuten huolto ja kunnonseuranta. Pohjoismaissa toimiva kaivosteollisuus tuottaa tärkeitä perusmetalleja, joita sähköistyvä maailma tarvitsee. Tämä megatrendi kohti vähähiilistä tulevaisuuden teollisuutta antaa Häggblomille vahvan kasvupohjan pitkälle tulevaisuuteen. Liiketoimintakauppa ei vaikuta Häggblomin Ruotsin tytäryhtiön toimintaan.

USCO S.p.A:n omistama ITR Häggblom Oy keskittyy telaketjusovellusten kehittämiseen sekä maarakennusurakoitsijoiden sekä koneliikkeiden vara- ja kulutusosiin. Yhtiön kotipaikka tulee olemaan myös Kokkolassa. USCO on globaali johtava maansiirtokoneiden kulutus-, vara- ja alkuperäisosien valmistaja ja jakelija. Vuonna 1989 perustetun yhtiön kotipaikka on Italian Modenassa. Tällä hetkellä USCO:lla on valmistusta neljässä eri maassa sekä myynti- ja jakeluyhtiöitä kaikkiaan 40 kappaletta kaikilla eri mantereilla. USCO työllistää globaalisti noin 2 000 työntekijää.

Kauppa on osa Häggblom konsernin strategista päätöstä keskittyä vahvassa kasvussa olevaan kaivosalan tuote- ja palveluliiketoimintaan. Häggblom-konserni vahvistuu omalla toiminta-alueellaan edelleen ja myytävä liiketoiminta saa vahvan globaalin USCO-konsernin tuen kasvaakseen ja kehittyäkseen Suomen markkina-alueella. Toteutuva liiketoimintakauppa luo erinomaiset edellytykset molempien yhtiöiden kasvulle ja kehittymiselle yhdessä henkilöstön ja kumppaneiden avulla, sanoo Häggblom-konsernin toimitusjohtaja Jukka Karhula.

Häggblom jatkaa entiseen tapaan muun muassa kiviautojen lavojen valmistusta.

”Olemme ylpeitä liiketoimintakaupasta, jossa Suomen markkinajohtajan ostettavat liiketoimintayksiköt siirtyvät osaksi USCO-konsernia. Toivotamme koko siirtyvän henkilöstön lämpimästi tervetulleeksi ja luotamme vahvaan osaamiseen, jonka avulla toiminta jatkaa menestyksekkäästi eteenpäin. USCO-konserni rakentaa vahvaa globaalia verkostoa ja nyt Suomesta hankittu liiketoiminta tukee erittäin vahvasti matkaa kohti kansainvälistä markkinajohtajuutta”, sanoo USCO:n konsernijohtaja ja perustaja Massimo Galassini.

”Liiketoimintakauppa on erittäin myönteinen askel, joka auttaa molempia yhtiöitä fokusoimaan liiketoimintansa. ITR Häggblomilla olemme erittäin iloisia voidessamme liittyä USCO Groupiin, joka antaa meille tarvittavat resurssit kasvaa ja vahvistaa asemaamme markkinoilla. Otan innolla vastaan tämän uuden toimenkuvan ja olen kiitollinen siitä, että voin tehdä sen yhdessä erittäin osaavan henkilöstön kanssa”, sanoo ITR Häggblom Oy:n toimitusjohtaja Markus Jansson.Lue seuraavaksi