Uutiset

Työkoneet

Furukawa myös Rotarentin valikoimissa

Konevuokrausta harjoittava Rotarent Oy on nykyään kokonaispalvelua työmaille tarjoava yritys. Sen toiminta on alkanut jo 90-luvulla trukkivuokrauksella ja 2000-luvulla mukaan tuli myös maanrakennuskoneiden vuokraus. Nykyisin tuotevalikoimasta löytyvät myös Bomag-maantiivistyskoneet, Merlo-kurottajat, työmaatilat, aidat ja uusimpana myös Furukawa-iskuvasarat ja -purkutyökalut.

Tapani Saari Oy työskentelemässä tammikuun alussa Keravalla kahden Rotarentiltä vuokratun kaivukoneen voimalla. Pulveroimassa on Hitachi ZX225USRLC-6 ja taaempana näkyy ZX210LC-6. Saari käyttää oman kalustonsa lisänä vuokrakoneita.

”Kaikki yli 20 tonnin peruskoneet varustetaan nyt vuokrakäyttöön niin, että hydrauliikka kaikkia lisälaitteita varten on valmiina. Liittimet ovat niin ikään samanlaiset, eli mikä tahansa lisälaite voidaan liittää mihin tahansa meiltä vuokrattuun peruskoneeseen. Peruskone ja lisälaite ovat varmasti myös säädetty toimimaan saumattomasti heti alusta alkaen. Tämä lisää monikäyttöisyyttä ja parantaa käyttöastetta”, aloittaa Ari Lepistö Rotarentiltä. Kierrettävät liittimet takaavat sen, että laitteita on helppo vaihtaa koneesta toiseen.

Rotarent varustelee kaivukoneet valmiiksi lisälaitteille, joten asiakas saa juuri sellaisen koneen ja juuri niillä varusteilla kuin haluaa. Furukawan VMX-perheen pulveroija voidaan varustaa eri leukatyypeillä. Kuvassa betonimurikoiden murentamista sekundääripurkuun soveltuvilla leuoilla.

”Vuokrakalustossa olevat lisälaitteet on valittu siten, että ne käyvät mahdollisimman laajaan skaalaan kaivukoneita”, lisää Janne Salomäki.

Salomäki kertoo, että kokonaisuuteen ja oikeaan varusteluun on vuokrakoneissa nyt kiinnitetty muutenkin huomiota. Esimerkiksi juuri äskettäin iskuvasarakäyttöön varusteltu ZX225USRLC-6 on saanut tuulilasiin verkkosuojauksen. Myös sylinterien varret on suojattu kiviroiskeilta. Omalta osaltaan joustavuutta edustaa Furukawan pulveroija, joka voidaan varustaa joko primääri- tai sekundääripurkua varten pikavaihdettavilla leuoilla.

”Asiakas pärjää yhden lisälaitteen vuokrauksella, vaikka ohjelmassa olisikin sekä seinien purkua että betonin murskaamista maassa. Pulveroija on varustettu myös pyörityksellä”, lisää Salomäki.

Primäärileuat ovat kapeat ja leikkuriosa on pidempi kuin järeämmässä sekundääriversiossa.

”Furukawa on tehnyt kaikki purkulaitteet vahvoiksi ja kovaan työhön. Esimerkiksi purku- ja lajittelukourat ovat varmasti markkinoiden vankimmin rakennetut”, lupaavat Salomäki ja Lepistö.

Oulaisista käsin toimiva Tapani Saari Oy teki kahdella vuokra Hitachilla vuoden alussa viimeistelytöitä As Oy Keravan Ratapihalla. Pääurakoitsijana tänä kesänä valmistuvassa, 60 vapaarahoitteista asuntoa sisältävässä kohteessa on Lehto Asunnot Rakennuskartio Oy.  Tapani Saari Oy vastasi vanhojen kumitehtaan työntekijöiden asuntojen purkutöistä uusien rakennusten tieltä sekä kaikista pienkerrostalojen rakentamiseen liittyvistä maanrakennustöistä. Pihat viimeistellään keväämmällä.

”Tapani Saarella on työmaita ympäri Suomen, pääasiassa kuitenkin Pohjois-Suomessa. Omaa maarakennuskalustoa on kymmenkunta ja nämä vuokrakoneet täydentävät tapauskohtaisesti omaa arsenaalia”, kertoi toisen Hitachin kuljettaja Jouko Saukko Keravalla.

”Tällä työmaalla oli kesällä parhaimpaan aikaan kolme kaivukonetta, pyöräkuormaaja ja pieni maantiivistäjä meiltä vuokralla”, täydentää Ari Lepistö.

Työn touhussa oli myös Furukawa VMX-25ER -pulveroija, jossa kuvaushetkellä oli kiinni sekundäärileuat. Malli soveltuu peruskoneisiin 18–27 tonnia ja myös teräksen leikkaamiseen soveltuvat leuat on siihen saatavilla.

Lue myös: Japani osa 4 – Furukawa.

Jouko Saukko.

Lue seuraavaksi