Uutiset

Työkoneet

Finnsiirto Oy on vahva trukkitalo

Nopeasti viime vuosina kasvanut Finnsiirto Oy vietti lokakuun lopussa virallisia Liedon toimipisteen avajaisiaan. Hyundai- ja Ausa-trukkien maahantuojana tunnettu yritys on ollut keväästä saakka myös Avant-pienkuormaajien ja -työlaitteiden valtuutettu myyjä. Edellä mainittujen merkkien vuokraus muodostaa leijonan osan liiketoiminnasta. Vuokrattavien trukkien ja työkoneiden määrä on Suomen suurimpia.

Finnsiirron aiemmat tilat Raisiossa kävivät auttamattomasti pieniksi ja nyt Turun ohikulkutien varren kiinteistössä sijaitsevat myynti ja jälkimarkkinointi sekä korjaamo. Laajalla tontilla on myös demoparkiksi nimetty alue, jossa voi tehdä koneiden koeajoja. Finnsiirto työllistää noin 20 ihmistä. Vuoden 2017 liikevaihto oli yli yhdeksän miljoonaa euroa, kun vuonna 2014 liikuttiin vielä neljän miljoonan tuntumassa.

Toimitusjohtaja Antti Nummela (vas.) ja myyntijohtaja Kalle Dahlman ovat Finnsiirron omistajia. Vuokrauspäällikkö Peter Henriksson on astunut remmiin vetämään vuokraustoimintaa. Ensi vuoden alusta Finnsiirto avaa toisen toimipisteensä Tampereelle, missä esillä tulee olemaan laaja valikoima uusia ja käytettyjä trukkeja. Tämä mahdollistaa nopean paikallisen palvelun myös Tampereen aluen asiakkaille.

Yritys toimii valtakunnan mittakaavassa ja huoltoa on tarjolla kattavasti, pohjoisin piste on Kittilässä.

Marraskuun alussa Finnsiirron vuokraustoiminnan vetämisen aloittanut Peter Henriksson toimi ennen Finnsiirrolle siirtymistään päätoimenaan Vianor oy:ssä 12 vuotta. Vuodesta 2012 lähtien hän on ollut sivutoimenaan osakkaana myös Mobile Lift oy:ssä, missä henkilönostinten myynti ja huolto ovat tulleet tutuiksi.

”Uskoisin, että ulkona vuokralla on tällä hetkellä hieman vajaat 1 000 erilaista trukkia. Meillä on myös parisataapäinen laivasto käytettyjä trukkeja annettavaksi vuokralle. Asiakas kyllä yleensä löytää täältä sopivan trukin tarpeeseensa, haluaapa hän ostaa tai vuokrata”, aloittaa Henriksson.


Ausa-maastotrukeilla taakat kulkevat varsin vaikeassakin maastossa.

Asiakkaina Finnsiirrolla on suuria laitoksia laajalla trukkiarsenaalilla, mutta myös yksittäisten koneiden vuokraajia. Laaja monipuolinen varasto takaa nopeat toimitukset, mikä asiakkaan kannalta on tietenkin erittäin hyvä asia.

Henriksson muistuttaa, että vaikka Finnsiirto tunnetaan trukeistaan, on vuokralle annettavaksi nykyään paljon muutakin. Avant-pienkuormaajien ja niiden monipuolisten työlaitteiden osalta on toiminta lähtenyt hyvin liikkeelle ja Ausan valikoimista löytyy maastotrukkien lisäksi muun muassa pieniä kurottajia, dumppereita ja jopa lakaisukoneita. Hyundain kaivukoneita on myös vuokrakalustossa.

”Teemme nimittäin yhteistyötä Hyundai-maansiirtokoneiden maahantuojan Suomen Telakone oy:n kanssa”, jatkaa Henriksson.

”Hyundai-trukkivalikoima käsittää kaikki trukkityypit dieseltrukeista sähkötrukkeihin ja työntömastotrukeista pinoamis- ja lavansiirtotrukkeihin. Suurin Hyundain valmistama dieseltrukki on 25-tonninen 250D-9”, valistaa Finnsiirron omistajiin lukeutuva tuotepäällikkö Kimmo Tiittanen.

Peter Henriksson kertoo järeän vastapainotrukin Hyundai 160D-9L:n ohjaamosta, että kyseessä on trukkimarkkinoiden laajimmalla tehdastakuuajalla ja kattavalla varustelulla oleva, vahva ja kestävä kone. Kapasiteetti on 16 tonnia.

”Trukkien vuokraus on usein projektikohtaista. Tiettyyn määräaikaiseen työhön vuokrataan koko kalusto ja kun seuraava alkaa, vuokrakoneet vaihdetaan siihen sopivaksi. Kun trukit vuokraa meiltä, saa aina käyttöönsä huolletut ja kunnossa olevat, oikeankokoiset koneet”, päättää Henriksson.

Avajaisissa järeimmän pään kalustoa edusti 16 tonnin nostokapasiteetin omaava vastapainotrukki 160D-9L. Kyseessä on Hyundain kolmanneksi suurin malli. Moottorina on Cummins 122 kilowatin teholla Finnsiirron miehet lupaavat trukin vakiovarustelun olevan trukkimarkkinoiden laajin. Tämän kokoisia trukkeja käytetään siirtämään raskaita komponentteja esimerkiksi betoni- tai terästeollisuudessa.

Lue seuraavaksi